Mandľový koláč
Mandľový koláč

Fantastický mandľový koláč bez múky

tajka06 - fotkatajka06, 7. októbra 2017
Fantastický mandľový koláč bez múky
Foto: tajka06

Tento koláčik som jedla na návšteve v podobe bábovky. Dcéry sa ho nevedeli dojesť, nuž som od pani domácej vypýtala recept. Koláčik je lahodný, nepresladený, Zobraziť celý popisTento koláčik som jedla na návšteve v podobe bábovky. Dcéry sa ho nevedeli dojesť, nuž som od pani domácej vypýtala recept. Koláčik je lahodný, nepresladený, voňavý a hlavne ľahký na žalúdok, no i na prípravu.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
3-4 PL roztopené
200 g
1 hrsť (alebo hrozienka)
1 hrsť nasekané
50 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov, bielky napevno vyšľaháme. Pridáme za stáleho šľahania cukor. Pridáme po jednom žĺtka, stále šľaháme, nakoniec zašľaháme maslo. Pridáme ostatné ingrediencie, pomaly miešame varechou. Upečieme buď v okrúhlej alebo bábovkovej forme.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 180 °C podľa skúseností s rúrou, povrch musí byť jemne hnedý, skúška so špajľou pomôže.

Diskusia k receptu

tatranka
@Tajka06 recept na koláčik mi je jasný.Čo mi nie je jasné,je to cukrové zdobenie na ňom.Srdiečko som identifikovala,ale dármo si aj naďalej lámem hlavu,čo je to za značka alebo písmenko ďalej.Prepáč,ale pre mňa si urobila sladučký rébus.
haji
Samé dobré suroviny, musí to být výborný a jemný koláčik, díky za receptík @Tajka06 ! A také za pobavení @Tatranka , ty jsi prostě fajn dáma, s jakou radostí se umíš povznést o level výš!! Tleskám!
farbuska
Mandľovú múku som z akéhosi popudu nedávno kúpila a práve som rozmýšľala, čo s ňou. Už viem. Vďaka za inšpiráciu.
sweetlaab
Kvalitné suroviny, a aj fotka sa mi páči, hlavne to ako ukázať na jednommieste obidva zábery, celú tortu a aj s rezom ...
marianne
Nemá chybu, aj pomletými ovs. vločkami sa môže vydariť, si myslím
siisa
Milá @Tajka06 , dnes som piekla tento tvoj úžasný koláč a chcem sa ti za recept poďakovať. Presne ako píšeš, že je lahodný a nepresladený a aj to, že sa ho človek nevie dojesť. ĎAKUJEM ! ♥


havino
super, či ako samotný, či ako základ pod niečo, ukladám si




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia