Polievka miso
Polievka miso

Miso polievka

shanshi - fotkaShan´shi, 21. septembra 2017. Komerčný recept.
Miso polievka
Foto: shanshi

Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

4
porcie

Suroviny

1 l
100 g
210 g
15 g
4 g
100 g
20 g
20 g
2 g
2,5 g
200 g




Postup

  1. 1

    Huby shitake namočíme do vody asi na jednu hodinu. Vývar vylejeme do hrnca, pridáme riasu Nori a privedieme do bodu varu. Riasu vyberieme.

  2. 2

    Do vývaru pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.

  3. 3

    Keď bude mrkva polomäkká, pridáme dozlatista opražené na kocky nakrájané tofu, namočené shitake huby, očistenú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor a necháme variť.

  4. 4

    Keď budú suroviny mäkké, pridáme do polievky saké a sezamové semienka. Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme žeruchu a morské riasy. Polievku podávame s vložkou ryžových rezancov, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia