Krémová polievka
Krémová polievka

Krémová polievka z homára

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 7. septembra 2017
Krémová polievka z homára
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
10 g
20 g
1 g
20 g
50 g
30 g
100 g
50 ml
10 g
5 g
30 g
50 g
50 g
100 g
30 g
200 ml
10 g (thajská pasta zo sóje, čili, korenín, ...)
1,5 l
65 g




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2 minúty a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme homára, osolíme, zakryjeme a povaríme asi 45 minút.

  2. 2

    Homára potom vyberieme a oberieme z neho mäsité časti. Z polievky vyberieme aj citrónovú trávu. Potom ju vymixujeme dohladka. Pridáme smotanu na varenie a prevaríme asi 10 minút. Necháme odstáť.

  3. 3

    Príprava vložky do polievky: Na masle na panvici opražíme kúsky pstruha lososovitého s olúpanými cherry paradajkami. Opraženú zmes vložíme do taniera, pridáme sójové klíčky, najemno nakrájanú koriandrovú vňať a jarnú cibuľku. Zalejeme polievkou.

Diskusia k receptu