Tekvicová nátierka
Tekvicová nátierka

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 27. augusta 2017

Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri Zobraziť celý popisCestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri jedení pečenej tekvice v jednej destinácii zbadala čerstvé avokádo, vedela som, že to je ono. Pre mňa je to nová kombinácia chutí. Trištvrte roka som čakala, kým sa urodia výborné maslové tekvice a teraz prišiel ich čas. Tekvica, avokádo, soľ, korenie a olivový olej. Nič viac k tejto lahodnosti netreba. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-z-tekvice-a-avoka

Suroviny

300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslovú tekvicu nakrájame na menšie kúsky. Porozkladáme ju na plech, dostatočne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C približne pol hodinu, kým šupka tekvice nie je mäkká.

  2. 2

    Tekvicu a avokádo roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme v mixéri. Tekvicu použijeme mierne teplú alebo úplne vychladnutú.

  3. 3

    Osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, jednoduché suroviny. Díky za bezva receptík. Blog máš krásný, až se mi tají dech, jsi šikulka!! Maslová tekvica z domácích zdrojů má jistě jemnější kožu než reťazcová, bo ta moje tento týden byla neprůstřelná. Určitě tvoji pomazánku vyzkouším!
1x peppa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia