Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 31. augusta 2017
Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
6 ks
2 strúčiky
2 ks
1 ks
2 ks
3 PL
3 ks
150 g
1 l
1 ČL
1 PL
1 konzerva (asi 250 g)
Šalviová polenta:
1,5 l
10 g
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu necháme odkvapkať.

  2. 2

    Do hrnca dáme bravčovú masť, necháme ju rozpáliť, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme, pokiaľ nezačne hnednúť. Pridáme paradajkový pretlak, mäso, korenie, rascu a soľ, opražíme, pridáme mletú červenú papriku a cesnak. Podlejeme vývarom. Podusíme, pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Predtým, ako bude mäso uvarené, pridáme červenú fazuľu a nakoniec čili a majorán.

  3. 3

    Šalviová polenta: Vodu so soľou privedieme do varu, pridáme kukuričnú krupicu a drevenou varechou na miernom ohni miešame, pokiaľ sa neodlepuje od hrnca. Polentou naplníme pripravenú vymastenú formu a necháme vychladnúť. Vychladnutú vyklopíme na dosku a nakrájame na kocky. Do panvice dáme maslo, nasekanú šalviu a nakrájanú polentu opražíme.

Diskusia k receptu

kecupicek
Hurá, konečne guláš s mäsom. Uvarím a napíšem ako nám chutil. Celá rodina máme radi fazuľu a tohto roku sa jej urodilo naozaj veľa. Napíšte ešte nejaké recepty s fazuľou- papučou/veľká fazuľa/.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia