Špagety carbonara
Špagety carbonara

Cuketa à la carbonara

eruska25 - fotkaeruska25, 20. augusta 2017
Cuketa à la carbonara
Foto: eruska25

Talianske špagety carbonara obohatené o cuketu.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
100 ml
2 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Cuketa à la carbonara - obrázok 1
  2. 2

    Mladé cukety nakrájame na kocky. Vyškvaríme slaninu, pridáme cuketu, soľ, korenie, tymián a smažíme niekoľko minút.

    Cuketa à la carbonara - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme omáčku - žĺtky rozhabarkujeme v smotane a primiešame strúhaný parmezán. Špagety uvaríme v slanej vode s trochou oleja. Scedené ich primiešame do cuketovej zmesi. Prilejeme aj smotanovú omáčku.

    Cuketa à la carbonara - obrázok 3
  4. 4

    Poriadne zamiešame. Keďže je všetko horúce, nemusíme sa báť surových vajec.

    Cuketa à la carbonara - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia