Snehové gule s čokoládou

ptroci - fotkaptroci, 27. apríla 2010
Snehové gule s čokoládou
Foto: ptroci

Su to vylepšené parené buchty,plnené čokoládou,obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce kalorická bomba:) ale raz za čas si treba aj pomaškrtiť Zobraziť celý popisSu to vylepšené parené buchty,plnené čokoládou,obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce kalorická bomba:) ale raz za čas si treba aj pomaškrtiť na múčnom obede.Veď aj oči jedia.Čo na to poviete?:)

6
porcií
60 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1/2 ks
1 KL
2 ks
550 ml
100-150 ml
plnka:
3 ks na 1 buchtu
obaľovanie:




Postup

  1. 1

    V mlieku rozmiešam droždie do hladka,pridám ostatné suroviny a vypracujem hladké cesto.(mne to vypracuje pekárnička:)) Vypracované cesto nechám v teplej miestnosti vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkám,pohárom vykrojím kolieska a na každe koliesko položím 3 čokoládove kolieska. Ak nemáme čoko-kolieska,dáme 1-2 kocky s horkej,alebo mliečnej čokolády. Potom cesto pevne uzavrieme do typu gule a necháme na pomúčenej doske podkysnúť.

  3. 3

    Podkysnuté cesto dáme na 7 min nad paru variť Nepozerať pod hrniec ako tam rastie:),zľakne sa a potom nám spľasne:) !!!

  4. 4

    Uvarené buchty celé omastím s olejom,alebo roztopeným maslom a obalím v kokosovej mučke zmiešanej s práškovým cukrom. Na tanieri buchty pofŕkam čokoládovou polevou,alebo zmiešam 6 PL granka s 4-5 PL kakaa a prilievam horúcu vodu. Ma to byť vlačna kašička.

Diskusia k receptu

babav
@ptroci , su krasne a iste aj chutne!Ja ich obcas robim naplnene marhulovym dzemom s orechovou posypkou( slivkovym lekvarom s makovou posypkou ).
marienka44
Zda sa mi strasne vela muky, ale asi taky je recept. Ten olej ide do cesta? Do parenych buchiet nedavam. Napad s kokosom sa mi paci.
marienka44
Nepoznam coko kolieska. Dostat to kupit v obchode? Pod akym nazvom? Dakujem.
zdezda
hmmm...až sem voňajú, ukladám si ich :-), mám tam dať celé vajcia alebo len žĺtka ?
huck
Vyzeraju nadherne - mnjaaam!
veronka8
robievam a tiež majú veľký úspech najmä s makom
čoko kolieska kupujem v Jednote
58vlasta
Tiež sa mi zdá veľa múky na 6 porcií. A na kilo múky sa dáva celá kocka droždia. Ináč tiež robievam takéto buchty, aj so zemiakového cesta http//:www.varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-knedlicky/3255-pouzi.html
ptroci
@marienka44 , olej dávam do cesta a spolu vypracujem.Čoko-kolieska su položené v malej mištičke na stole,je to ináč,čokoládová poleva:)
@zdezda , celé vajcia,sneh nerobím:)
@58vlasta , čo sa zvýši,dám zmraziť a neskôr sa zje:) ja dávam 1/2 kocky a 1 prášok do pečiva
zdezda
:-)))) toľko už viem, že do kysnutého cesta nedávame sneh z bielkov, no viem aj to, že do neho môže ísť 1 vajce celé + 1 žĺtok :-), a napríklad z toho ostávajúceho bielka si môžeme vyšľahať, s pridaním ovocia, rozprávkovú penu :-)
evanaaa
Tie akože čokokolieska,to je asi čokoláda na varenie (bývajú aj biele) v malých "lentilkách",asi ako 1 cent.
ptroci
@evanaaa : ano,čokoláda na varenie.Tmavá je balená 500 g, biela 250 g, oni sú veľké ako 1-2 euro.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia