Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so želatínou

dorisa - fotkadorisa, 18. augusta 2017
Ríbezľový koláč so želatínou
Foto: dorisa

Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček = 250 ml.

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 ks
1 ks
300 g
5 PL
1 ks
400 ml
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Hrubú múku, polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.

  2. 2

    Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.

  3. 3

    Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., cca 30 minút.

  4. 4

    Z vody, Zlatého klasu cukru a sirupu uvaríme hustú želatínovú zmes.

  5. 5

    Keď je koláč upečený a aj vychladnutý, uvarenú želatínu nalejeme na povrch koláča. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Koláč s rybízem je vždycky fajn, krásné foto!
mitzy
Wau, krása, letné osvieženie. Len nedávno som želatinu skúsila, keď som robila dcérke na druhé narodeniny piškótovú ovocnú tortu :) tá jednoduchosť uvarenia želatiny ma dostala, toto si ukladám, ribízky mám zmrazené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia