Syrová chuťovka
Syrová chuťovka

Plnený parmezánový košíček

orsi212 - fotkaorsi212, 18. augusta 2017
Plnený parmezánový košíček
Foto: orsi212

Suroviny

Na košíček:
cca 75 g (záleží od veľkosti panvičky)
Náplň:
2 PL
2 paličky
1 ks (nemusí byť)
1/2 KL
1 konzerva
štipka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán v tenkej vrstve. Nechať piect cca 3 min., pokiaľ sa neurobí jemná placička, tú potom otočiť a opiecť aj z druhej strany, ale stačí už len 1 minútku.

  2. 2

    Ešte horúce preniesť obracačkou na obrátenú mištičku na kompót, troška poohýbať a nechať vychladnúť.

  3. 3

    Náplň do košíčka: Na olivovom oleji orestovaný stopkatý zeler, feferónka, drvená rasca a celé šampiňóny, málinko osoliť. Po odstavení primiešať vačšie množstvo nasekanej petržlenovej vňate a dať na tanier do parmezánového košíčka.

  4. 4

    Ozdobiť podľa fantázie a chuti, ja som dala avokádo.

    Plnený parmezánový košíček - obrázok 4

Diskusia k receptu

stanci11
nápad krásny ;) plnku by som zmenila ale v tom je ďalší bonus - každý si to doladí podľa svojej chuti
atulienka
Ďakujem za nápad. Plnka mi tiež vyhovuje a je možné dobroty v nej meniť podľa vlastnej chute a fantázie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia