Pečená zelenina
Pečená zelenina

Pečený zeler s kôprovou omáčkou fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 11. augusta 2017
Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks
Kôprová pena:
60 g
80 g
200 g
500 ml
100 ml
20 g
Ražné krutóny:
400 g
5 g
250 ml
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz dôkladne vymiesime a vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút v rozohriatej peci pri 200 °C. Hotový chlieb necháme vychladnúť a nakrájame alebo natrháme z neho krutóny, ktoré dáme vysušiť.

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeler dôkladne umyjeme a rozštvrtíme. Opečieme v panvici na oleji. Osolíme, okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 35 minút do rúry pri 170 °C. Šalotku a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Opražíme na masle v kastróle a podlejeme vriacim vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme asi 20 minút, až kým zelenina nezmäkne.

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme smotanu, ešte raz prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme. Dochutíme horčicou a nasekaným kôprom. Pred podávaním ešte vyšľaháme dopenista. Na tanier uložíme upečený zeler, prelejeme kôprovou penou a posypeme krutónmi.

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia