Hubový paprikáš
Hubový paprikáš

Paprikáš z kuriatok

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
Paprikáš z kuriatok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
150 g
800 g
20 g
800 ml
200 g
100 g
20 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka dáme do vodného kúpeľa nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu. Očistenú šalotku nakrájame nadrobno. Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na spenenom masle opečieme šalotku, pridáme kuriatka a pražíme, až kým sa neodparí všetka vlhkosť. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme vriacim vývarom. Varíme 20 minút a odstavíme. Do kuriatok zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Stopkový zeler umyjeme a očistíme. Nakrájame na tenké prúžky a posypeme ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme a rozdelíme na jednotlivé porcie paprikáša.

Diskusia k receptu

radox1
nechapem,preco k tak sytnemu jedlu je este potrebne stratene vajce.a aby som ho varil este dlhsie ako samotny paprikas.
arnilka
veľmi pekne, kuriatka sa varia dlhšie, lebo sú dosť huby. je to lahôdka!
jojino
@Evanaaa (10.8.2017 18:21)

Čo sa ti nezdá, tie vajcia sa ani nevarili, ale prihrievali pri 63 stupňoch. Poriadne treba čítať.
jojino
Mne sa to napríklad páči. A @Radox asi tiež netuší, o čom píše. To jedlo je síce sýte, ale zas ho na tom tanieri nieje toľko naloženého, ako pre baču. Kľudne by to znieslo aj dve vajíčka.
gabriele
@Jojino (10.8.2017 19:12)

ak sa niekomu k tomu hodi stratene vajicko, je to jeho volba...ale robit stratene vajce hodinu, je podla mna uz take premrštene...ja napr. si robim stratene vajce bez problemov v mikrovlnke...co mi bez ohrevu vody trva 50 sekund...
jojino
@Gabriele (10.8.2017 19:20)

V mikrovlnke samozrejme... Ale tu ide o teplotu. Aj mäso je chutnejšie, keď sa tepelne spracováva niekoľko hodín, ale pri nízkej teplote. A to vajce mikrovlnku nechcelo, ono chcelo nizku teplotu, aby bolo chutnejšie a osstalo stratene.
hannes1
Výborný recept. To stratené vajce - kto nechce, nemusí. Ozaj a uvarené je za 3-4 minúty, len treba vriacu vodu z konvice a trocha octu.
buchtabuchta
Kuriatka na obed so žemľovým knedľom, alebo nokerlíkmi, vajce na večeru a zeler zajačikom. Ja robím kuriatka aj dubáky so šľahačkovou smotanou, mne tá kyslá nechutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia