Králičia roláda
Králičia roláda

Plnené králičie roládky na zemiakových rösti

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017
Plnené králičie roládky na zemiakových rösti
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

600 g
4 plátky
4 plátky
4 ks
Na zemiakové rösti:
800 g
1 ks
50 g
100 ml
Na glazovanú mrkvu:




Postup

  1. 1

    Chrbát z králika sklepeme do jedného kusa, osolíme, okoreníme. Na pláty mäsa položíme plátok čedaru a očistenú špargľu. Zvinieme do rolád a obalíme schwarzwaldskou šunkou. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 °C 30 minút.

  2. 2

    Zemiakové rösti: Zemiaky očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, múku a vajce. Premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Upečené zemiaky necháme vychladnúť, nakrájame na požadovaný tvar a fritujeme v oleji.

  3. 3

    Glazovaná mrkva: Baby mrkvu oblanšírujeme v osolenej horúcej vode, prudko schladíme a glazujeme medom.

Diskusia k receptu