Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na cukete a zemiakoch

monn - bez fotkymonn, 27. júla 2017
Kuracie stehná na cukete a zemiakoch
Foto: monn

Rýchly obed v sezóne cukiet.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
10 ks
1 ks malá
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením aj grilovacím korením z každej strany. Necháme cez noc marinovať. Ak nemáte čas, tak to nie je potrebné, ale marinované majú lepšiu chuť.

  2. 2

    Očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky. Cuketu si umyjeme, rozrežeme a nakrájame na plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu si vymastíme olejom. Uložíme vrstvu zemiakov - osolíme a okoreníme, dáme vrstvu cibule a vrstvu cukety - osolíme a okoreníme, opäť dáme vrstvu zemiakov osolíme, okoreníme a vrstvu cukety zas osolíme a okoreníme. Na vrch rozložíme kuracie stehná.

  3. 3

    Pečieme v rúre prikryté na 200 stupňov cca 1 hodinu. Potom odokryjeme, šťavou, ktorá sa nám vydusila, polejeme kuracie stehná a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá tak cca 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia