Snehové pečivo
Snehové pečivo

Orechovo-snehové kolieska

tatranka - fotkatatranka, 18. júla 2017
Orechovo-snehové kolieska
Foto: tatranka

Ak vám zvýšia bielky a neviete čo s nimi, je tu veľmi dobrý a rýchly recept na sladkú dobrotu. Recept mám z časopisu Život Zobraziť celý popisAk vám zvýšia bielky a neviete čo s nimi, je tu veľmi dobrý a rýchly recept na sladkú dobrotu. Recept mám z časopisu Život a myslím, že aj vám bude tak chutiť ako nám.

13
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

280 g
3 ks
80 g
70 g
z 1/2 citróna
Krém:
140 g
140 g
1 ks
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Primiešame pomleté vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu. Dobre celú hmotu premiešame a prenesieme si ju do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Nemusíte, môžete ich priamo lyžicou nalievať do vyznačených koliesok. / Ja to robím cukrárskym vrecúškom/.

  2. 2

    Na plech s papierom na pečenie si predznačíme okrúhlym vrchom pohárika ponoreného do múky kolieska na papieri, aby sme mali rovnako upečené kolieska. Na ne nanášam cukrárskym vreckom po troche hmotu -cesto. Môžete ju roztreť malou lyžičkou. Mali by ste získať asi 26 kúskov koliesok.

  3. 3

    Dáme piecť do mierne vyhriatej trúby na 150-160 °C asi na 12-15 minút. Kolieska trochu povyskočia a trošku zružovejú.

  4. 4

    Plnka je veľmi jednoduchá. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom do peny. Pridáme vlašské a lieskové orechy. Lieskové orechy najprv trochu opražíme na panvici a potom ich v utierke trením zbavíme šupiek. Až tak ich pomelieme.

    Orechovo-snehové kolieska - obrázok 4
  5. 5

    Vzniknutým krémom potom naplníme vychladnuté kolieska /môžeme aj ozdobne/, ktoré spájame po dva spolu. Koláčiky chuťou a svojou konzistenciou pripomínajú laskonky. No máme ich oveľa skôr hotové.

Diskusia k receptu

haji
Musí být jemné a výborné chuti, ořechové, pěnové potěšení. Krásné foto, bezva recept, jsi šikulka!!
mitzy
predstavujem si park, hackovane rukavicky, slameny klobucik so stuzkou, listy vo vetriku a tieto sladké dobroty. krásna práca!
tatranka
@Mitzy (18.7.2017 21:56)

Áno evokuje tú predstavu veru aj vo mne,keď si to takto pekne napísala.Ďakujem.Takže 30 roky.
1x mitzy
tatranka
@Kukulienka71 (19.7.2017 09:45)

Nie,lekvárom nie,ale fotka neklame.Asi štyri kolieska mi viac prichytilo zo spodu,tak asi to ťa pomýlilo.A ja som to nezamaskovala...ha,ha.Budú ružovšie líčka. / Tak vravela naša mamka,ak som nechcela z chleba pripečenú kôrku./
evanaaa
@Tatranka , Martuška, skvelé, dobré, takéto niečo by som rada ochutnala, (bielkové cestá sú výborné), iste si povieš - tak si sprav :-). ale ma poznáš, ja sa radšej v cudzom vyžívam, mne sa neoplatí piecť 5 kúskov sladkého, skôr by som sa dala tebou ponúknuť na ochutnávku, jeden sladký kúsok by ma nezabil, xixi.....
ywett
Orechové mám rada, pekne sa vydarili ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia