Nepečený mangový zákusok
Nepečený mangový zákusok

Nepečený mangový cheesecake

Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici, 19. júla 2017
Nepečený mangový cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
190 g
60 g
80 g
120 g
Plnka:
250 g
40 g
100 g
250 g
1 bal
1 ks
1 ks
50 ml
500 g
Poleva:
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Korpus: BeBe keksy, práškový cukor a lieskové orechy zomelieme spolu v mlynčeku na orechy. Pridáme roztopené maslo a zmes rozotrieme na plech.

  2. 2

    Plnka: Plátkovú želatínu dáme napučať do studenej vody. Mascarpone, žĺtky, práškový cukor, dužinu z vanilkového struku a kôru z citróna vymiešame a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do zmesi primiešame likér. Napučanú želatínu vyberieme z vody a roztopíme v mikrovlnnej rúre (nevaríme ju) a primiešame do plnky. Polovicu plnky natrieme na pripravené cesto, rozložíme očistené a najemno nasekané mango a rozotrieme druhú polovicu plnky.

  3. 3

    Poleva: Čerstvé mango rozmixujeme a dáme variť so želírovacím cukrom. Keď začne vrieť, varíme ho 7 minút. Po vychladnutí rozotrieme na pripravený koláč a necháme stuhnúť. Zo zákusku na plechu môžeme povykrajovať jednotlivé porcie pomocou kovových formičiek.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia