Bravčová panenka
Bravčová panenka

Marinovaná panenka v pivnom cestíčku

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
Marinovaná panenka v pivnom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
asi 400 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme marinádu asi z dvoch deci piva a trošky kvalitnej sójovej omáčky. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, jemne rukou roztlačíme a necháme odležať v marináde aspoň 30 minút.

  2. 2

    V miske rozšľaháme vajcia, osolíme, pridáme trošku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, čerstvé lístky tymianu a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nevznikne redšie, hladké cestíčko.

  3. 3

    Mäso poprášime hladkou múkou, obalíme v cestíčku a vypražíme na rozohriatej masti dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou servítky.

Diskusia k receptu

frezia
Tak toto by som si dala hned. Krasne naservirovane a urcite velmi chutne.
hannes1
Toto som robil prvý raz pred 55 rokmi. Ako vidím, stále je to príťažlivé a to je dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia