Najlepšie cestoviny so syrovou omáčkou

nikky1 - fotkanikky1, 3. júla 2017
Najlepšie cestoviny so syrovou omáčkou
Foto: nikky1

Cestoviny milujem s hocičím, no táto syrová omáčka je pre mňa zatiaľ to naj :)

20 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
8 trojuholníčkov
200 ml
1 stručik
1 konzerva
1 konzerva
na postrúhanie




Postup

  1. 1

    Dáme si variť cestoviny podľa návodu.

  2. 2

    Do hrnčeka si nalejeme trochu vody (vždy robím od oka) a dáme variť. Pridáme bujón a pretlačený cesnak - bez neho to nie je ono.

  3. 3

    Ďalej pridáme roztopiť tavený syr, buď jedno črievko alebo cca 8 trojuholničkov. Miešame a keď budú roztopené, prielejeme smotanu.

  4. 4

    Do omáčky pridáme kukuricu a šampiňóny (tento krát som nepoužila, lebo som nemala). Necháme chvíľu povariť a zahustíme múkou. Ak treba ešte dochutiť, tak použijeme vegetu.

  5. 5

    Uvarené cestoviny polejeme omáčkou, nastrúhame syr a môžeme papať. Dobrú chut.

Diskusia k receptu

nikky1
@Mirop ďakujem za nazor, no podla mna to chuti uplne mega super.. ked nieje čas, tak aspoň taká rýchlovka, mne vyhovuje :) skôr recept pre študentov :D
1x rela
bababa
Náhodou pre mňa je to zaujímavý recept. Určite dnes na veceru ho aj skúsim a ochutnám.
hadik
@redakcia , prosím, vymaže mi prvý koment pod týmto receptom 10:55, tam som omylom pridal obrázok v nepodporovanom formáte PNG a bez neho nemá zmysel.

@Mirop (4.7.2017 06:33)

Tých napravo volám ...


jujoska
mna by teda hlavne zaujimalo akym sposobom zahustis tu hotovu omacku - nasypes do nej len tak muku? Lebo ked uz sem das recept tak by si mohla aj s podrobnym postupom. Aby niekto kto bude mat odvahu si toto pripravit, vedel presne co ma robit. Zrejme bude tvojej vekovej kategorie a ti este nemavaju vela skusenosti s tzv. varenim
staflik
Nie je varenie ako varenie, pre mňa strašné. Vy v Námestove asi máte troška zmätok v tom, čo je omáčka na cestoviny a čo polievka. No nič, hlavne, že ti chutí.
afataga
toto je ozaj dost velka katastrofa, ak sa chces naucit varit, na nete najdes mnozstvo syrovych omacok bez tavenaku, bujonu a muky, ale ak si zvyknes varit takto, tvoja vec, ale nemusis to hned vesat na net, neverim, ze toto bude niekto skusat
rolfynka
mame radi syrovu omacku ale ja zahustujem solamylom kukuricna alebo skrobova mucka kto ako to pozna a bez bujonu ato sa moze dat aj do hotovej omacky a [ouzivam slahacku na varenie
marta23
Dovolím si povedať, že strašné jedlo aj recept!!! To študenti nemusia jesť zdravo? Pre nich to bude dobré?
radost
@Marta23 (5.7.2017 09:53)

dovolím si povedať,že jedlo NIKDY nie je strašné..!!Môže byť viac či menej chutné - pre každého inak..tuším nám chýba pokora..úcta..všeobecne..
petrkluc
@Radost (5.7.2017 10:57)

Tohle jsou hodně silná slova! Jakým právem si dovoluješ soudit lidi, které kromě komentářů na internetu vůbec neznáš? Nebylo by pro tebe lepší jméno @justice ?
hadik
Trochu konšpirácie vo sviatočné poobedie nezaškodí:

Za nickmi @mirop a @afataga sa podľa môjho názoru skrýva jedna a tá istá osoba, alebo sú to dve príbuzné osoby. Obaja obvykle píšu bez diakritiky, recepty (až na miropove dve výnimky z januára 2013) pre istotu pridáva len jeden z nich. Obaja obľubujú rovnaké slová ("katastrofa", "hrozné" a podobne). Obaja milujú čarovnú formulku "nemusis to hned vesat na net" a jej variácie.

Ku svojim receptom sa navzájom obaja vyjadrujú pochvalne a pod inými receptami druhých varecháčov si so železnou pravidelnosťou pritakávajú.

Skrátka, obaja sú takí príjemní ako vred na ...
daanoo
Ja varím syrovú omáčku z troch surovín: smotana, tavený alebo nastuhaný syr a vegeta, nedávam soľ. A je super :)
evanaaa
@Mirop a nemudruješ vždy náhodou ty? Ja som ešte takéto niečo nejedla, nerobila a ani nebudem, komentár dávam len kvôli tebe....pekne sa maj!
1x haji
inkaa
Júúúj,tak to nie:(,keď si odmyslím ten bujon,vegetu,a múku,mi pripadá tá omáčka strašne riedka,sorry....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia