Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiaková krémová polievka

nocka - bez fotkynocka, 20. júna 2017
Zemiaková krémová polievka
Foto: nocka

Lacná a chutná polievočka.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
200 g
200 g
podľa potreby
800 g
30 g
80 g
80 g
6 ks
1 l
1 dl




Postup

  1. 1

    Z kostí a očistenej zeleniny si pripravíme vývar. Do precedeného vývaru vložíme očistené nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Polievku zahustíme pripravenou dobre prevarenou zápražkou (aspoň 20 min). Polievku zamiešame a ešte prevaríme. Ak chceme krémovú polievku, dobre ju vymixujeme ponorným mixérom. Dochutíme bazalkou, petržlenovou vňaťou, alebo čerstvým kôprom. Polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou, ale už ju nevaríme.

  2. 2

    Stratené vajce: Do vyššej nádoby si dáme asi 1 liter vody, pridáme približne 1 dl octu, metličkou urobíme vo vode vír a vpustíme do stredu rozbité vajce. Povaríme približne 4 min. tak, aby sa bielko zrazilo, ale žĺtok ostal tekutý. Polievku dozdobíme zelenou vňaťou.

Diskusia k receptu

dvorka
Páči sa mi úvodné foto a aj recept ma dostal. Určite sa hodí do týchto horúčav.
motyka
Nocka - prešla som si Tvoje recepty a musím povedať, že všetky sú výborné. Jednoduché, nenáročné na suroviny i peniaze. Taktiež nie až také náročné na čas. Super. Ukladám si Ťa do notesa a určite sa budem k Tvojim receptom vracať. Nepozeraj na hviezdičkovanie neprajníkov a pridávaj ďalej recepty. Držím palce.
jack
Aj táto polievočka sa mi páči.Šikulka si.5*
nocka
Ste zlatí. Ďakujem za povzbudenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia