Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi

nocka - bez fotkynocka, 16. júna 2017
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Foto: nocka

Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
600 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia vyklepeme osolíme, okoreníme, naplníme plátkami syra, šunky, preložíme a povrch posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Obalíme v trojobale a vypražíme do zlata.

  2. 2

    Zemiaky dobre umyjeme poprekrajujeme, posypeme rozmarínom a tymianom, polejeme troškou oleja a upečieme. Osolíme ich až po upečení, aby zostali chrumkavé.

  3. 3

    Tymian, petržlenovú vňať, rozmarín potrháme, dáme do mažiarika, podrvíme a prilejeme trochu olivového oleja. Zmes spolu pretrieme a prelisujeme cez husté sitko. Podávame k plneným kuracím prsiam s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

petrkluc
@Relaxx1 (7.7.2017 21:32)

Nesouhlasím. Ty "kapičky" z "omáčky" kolem masa a brambor mi krásné rozhodně nepřijdou. Vím, že je to obvykle hodnocené jako estetické a šéfkuchaři obvykle vrní blahem, ovšem mně je tenhle trend proti srsti. Upřimně, připomíná mi to procesy nedílne spjaté s jídlem, ovšem takové, o kterých není vhodné pod jakýmkoli receptem blíže diskutovat.

A pokud jde o samotný recept, tak takových je na netu hafo, tady se to nějaký kuchtíček pouze snažil "vylepšit" tou bylinnou směsí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia