Lístkové taštičky
Lístkové taštičky

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 14. júna 2017
Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

370 g
 na posypanie
1 ks
50 g
1 ks
200 g (pliecko, krkovička)
100 g (strúhaná)




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.

  2. 2

    Mäsová plnka: Upečené bravčové mäso natrháme na čo najmenšie kusy, jablko umyjeme, osušíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Necháme stiecť z prebytočnej šťavy. Natrhané mäso vložíme do nádoby, pridáme postrúhané jablko, syr a najemno nasekaný mladý pór. Všetko spolu dôkladne premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme ho rozšľahaným osoleným vajíčkom. Na takto pripravenom lístkovom ceste urobíme kôpky z pripravenej mäsovej zmesi a jabĺk. Druhú polovicu lístkového cesta preklopíme cez kôpky a vytvoríme taštičky, ktoré poukladáme na plech, potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a každú jednu taštičku v strede prepichneme vidličkou alebo špáradlom. Pečieme v rúre rozohriatej na 185 °C dozlatista.

Diskusia k receptu

hadik
Mäso s jablkom som ešte nekombinoval, môže to byť zaujímavé, aj keď Brutus by z tejto kombinácie asi nebol dvakrát nadšený.
hadik
@Dogagador (15.6.2017 13:50)

Jedávam, ale jablkový nie. Však píšem, že je to zaujímavé, ale opäť sa potvrdzuje, že čítanie s porozumením je u slovenských detičiek problém. Alebo že by ťa ospravedlňoval fakt, že cez svoju šáločku nevidíš dobre na monitor? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia