Pečené rebierka
Pečené rebierka

Marinované pečené rebrá

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 5. júna 2017
Marinované pečené rebrá
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 175 °C

Suroviny

1,6 kg
1 KL
1 PL
5 strúčikov
1 KL
200 ml




Postup

  1. 1

    Rebrá opláchneme, vysušíme a potrieme zmesou korenia, ktoré sme vymiešali v oleji s vodou a pretlačeným cesnakom. Vložíme do pekáča, zalejeme zvyškom zmesi a podlejeme vodou, aby sa počas pečenia rebrá nepripálili.

  2. 2

    Rebrá pečieme prikryté približne 1,5 hodiny pri teplote 175 °C. Upečené rebrá podávame podľa vlastného uváženia, napríklad s kyslou kapustou či kyslými uhorkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia