Zapekané mäso
Zapekané mäso

Zapekané mäsko so špargľou a syrom fotorecept

andream - bez fotkyandream, 23. mája 2017
Zapekané mäsko so špargľou a syrom (fotorecept)
Foto: andream

Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou nemám, tak som sa snažila, aby to bolo Zobraziť celý popisTento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou nemám, tak som sa snažila, aby to bolo niečo chuťove nevzdialené našim obľúbeným a zabehnutým jedlám. Mužské osadenstvo našej domácnosti neprežije nedeľný obed bez mäsa, tak som sa to rozhodla skombinovať. Výsledok mojho snaženia mal za následok nadmerné užívanie bublinkových nápojov a sódy bikarbóny vo večerných hodinách, pretože sa každý z nás prejedol jak .... Bolo to fantastické :)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
1 kg
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
4 strúčiky
zopár
1 ks
2 PL
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu predvaríme. Vhodnejšie by ju bolo pred varením prekrojiť, jej dľžka bola pri samotnom jedení trošku nekomfortná :) Mäsko posypané grilovacím korením si na panvici opekáme z obidvoch strán a vkladáme priamo na plech. Uvarenú špargľu necháme scediť. Keď máme všetko mäsko opečené pridáme do výpeku kravské maslo, pretlačený cesnak a následne na tom krátko opečieme plátky šunky, ktoré ukladáme na mäsko. Do výpeku ďalej pridáme hubový bujón, paradajkový pretlak a zo tri cherry paradajky. Premiešame a vložíme podusiť špargľu.

  2. 2

    Chvíľočku špargľu podusíme, je už predvarená. Poukladáme ju na masko so šunkou. Omáčku zatiaľ nepridávame. Ja som použila skoro všetky druhy syrov , ktoré sme mali doma, od mozzarelly, ovčieho syru, údený, neúdený, či s príchuťou. Možme použiť ešte zvyšné nakrájané paradajky. Ako posledné to zalejeme omáčkou z výpeku.

    Zapekané mäsko so špargľou a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapekáme v rúre na 180 °C, cca 20 min, treba to sledovať, až kým sa nespraví úžasná zlatá syrová kôrka. Ja som k tomu pripravila opekané zemiaky a zelený šalát.

    Zapekané mäsko so špargľou a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

andream
Pravidlá v kuchyni neexistujú, každý može skombinovať čo len chce podľa vlastného uváženia .. je len na mne, či spravím vyprážané maso s jahodami, alebo bryndzové halušky potreté lekvárom, ak nám to raz chutí budem to robiť... prejedli sme sa preto, lebo to do večera zmizlo celé a nie z jednej porcie... ale každý má právo na vlastný názor, aj kritici.. beriem to :))) psíček a mačička z toho nedostali :(