Anglické fašírky
Anglické fašírky

Anglické fašírky

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 12. mája 2017

Tento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete troška som si ho upavila no výsledok bol mňam :) Tá omáčka je chuťovo zaujímavá taká sladko kyslá a do toho chuť z fašírok nám to doma moc chutilo recept mal úspech tak som sa rozhodla po dlhšej dobe že sem tento recept pridám hádam niekoho zaujme ;)

Suroviny

500 g (alebo bôčik pomlieť)
100 g
100 g (alebo bravčové)
100 g (alebo bravčové)
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 menší nakrájaný ks
50 g
100 ml
200 g (tenké plátky)
Omáčka:
2 ks
3 PL
1 orech
1 PL (alebo trstinový)
1 PL
1 kopcovitá PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäso: ak máte bôčik, tak si ho pomelte, tak isto aj orav. slaninu, pečienky a srdcia. Maslo 1 pl kopcom roztopíme a orestujeme si na ňom nakrájanú cibuľku a medzi dlaňami rozdrvenú šalviu a tymian. Pridáme si to aj s výpekom k mäsu. Pridáme soľ, korenie, strúhanku, mlieko a dôkladne premiešame. Urobíme si guľky veľké ako tenisové loptičky.

    Anglické fašírky - obrázok 1
  2. 2

    Každú mäsovú guľku obalíme z oboch strán v anglickej slanine.

    Anglické fašírky - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej a z každej strany fašírky opečieme, aby sa v nich uzavrel tuk a preložíme ich do vyššieho pekáča ja som dala aj papier na pečenie v celku cez dno aj boky. Urobíme si omáčku: do výpeku z fašírok si pridáme troška masla alebo oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme cukor premiešame a pridáme 1 pl octu (ak máte môžete, použiť miesto obyčajného balsamikový, ten dajte 2 PL ), restujeme, nech sa nám ocot trocha vyparí. Pridáme múku, necháme ju popražiť a zalejeme to vývarom (ja som dala slepačí, ale dajte si podľa seba zeleninový alebo hovädzí), pridáme ml. korenie, ak treba soľ. Omáčkou zalejeme fašírky, asi tak do polovice, ak je málo omáčky, dolejeme vodou alebo vývarom, plech zakryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 180 °C na 1 hod. 15 min. Po dopečení odstránime alobal a ak treba, necháme odkryté ešte zapiecť 5 - 8 min. ,no ak je slaninka prepečená, tak radšej už nedopekať nech nemáme slaninu vysušenú, stvrdnutú. Ako príloha zemiaková kaša. Prajem Vám dobrú chuť :)

    Anglické fašírky - obrázok 3

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Ďakujem ,,Haji,, :) Toto foto je keď som ich robila prvý krát no odvtedy som ich už robila veľa krát sú naozaj dobré :)
1x haji
bambulkaaa
@Duskousko (13.5.2017 01:26)

Pravdu!? Neviem mňa takéto niečo ani nenapadlo mne sa recept páčil odskúšala som ho veľmi nám chutilo tak som sa rozhodla ho sem pridať pre inšpiráciu niekoho koho tento recept zaujme ako mňa ;) Pani mala pri recepte napísaný názov ,, faggots ,, a podľa toho čo tam písala je to recept zo starej anglickej kuchyni ktorá už pomaly zaniká a táto nová generácia už staré recepty nepozná. Asi tolko Ti môžem k tomu napísať...
spetkasoli
@Bambulka , nenechaj sa nejakym rypnutim odradit. Tvoj recept sa mi paci, mas ich velmi pekne upravene a vypadaju chutne, urcite tieto fasirky -karbanatky vyskusam. Myslim, ze nazov moze byt odvodeny od tej anglickej slaninky, ved ani recept na spanielske vtacky nepochadza zo Spanielska. Nechapem ludi, ktrosi si musia hned pri rannej kavicke do niekoho druheho rypnut, asi preto, ze im to spravi dobre...
bambulkaaa
@Spetkasoli (13.5.2017 09:02)

Ďakujem Ti za pekný komentár ♡ Ja sa už veru nenechám odrádzať tu na Vareche žiadnemu rýpačovi a pár ich tu teda je asi sa doma veľmi nudia mali by už začať variť a potom by im nechodili po rozume takéto hlúposti a nepodstatné veci ako názov receptov a pod. ... ;)
haji
Milá @Bambulkaaa jsi milá a víš, co děláš. Je dobré vědět, co člověk dělá. Já se učila vařit doma s babičkou, absolvovala jsem kurzy vaření od dětství - se starými, dobrými kuchařkami. Také mám doma plno kuchařských knih. Některé recepty staré dobré klasiky se dnes nenosí, vaří se rychle, plno surovin a postupů je netypických - prostě život i vaření se vyvíjí. Někdo se najde v rychlé úpravě masa, jinému je bližší klasika. To, že se slovíčkaří, to je to nejmenší. Je to škoda energie, kterou mohu použít sama pro sebe, smysluplně a s láskou. Obdivuji klasiky i novátory a pokud je pro mě recept zajímavý, vyzkouším. Nebráním se novým postupům. Vážím si všeho, co je dobré a předkládané s láskou. Co je jednomu dobré, druhý nemusí přijímat. Tak to je, každý jsme originál a to je dobře. Pokusy, aby všichni měli všechno a stejné, ty už tu byly a nedopadlo to. Tvořivost je úžasná a živá energie, která spolu s láskou je projevována nejen v receptech. Měj další, tvořivé recepty, se kterými se s námi dělíš, moc ti děkuji za sdílení! Nejen tobě, ale i všem Varechárom a Varechárkam přeji hodně radosti, lásky a tvořivosti!
marienka44
V rozpise surovín na maso chýba množstvo masla, na ktorom opekáme cibulku a vsetko pridáme do pomletej zmesi masa. Kolko treba masla?
Inak recept sa mi pozdáva, ukladám do KK.
marika9
Ukladám a určite uvarím, či skôr upečiem. Dala si si záležať na postupe a krásne si to nafotila. Super.
bambulkaaa
Ďakujem Vám všetkým za pekné komentáre ;) Nech Vám chutí aspoň tak ako chutilo nám doma :)
hadik
1. Anglické fašírky a oravská slanina? Chcelo by to radšej anglickú alebo premenovať recept na oravské fašírky.

2. Angličania nemajú kuchyňu, iba jedlo.
kecupicek
Vyzerá to naozaj chutne, čo tam po slanine, nech si dá každý akú má doma, hoc aj z mangalice. Varíme pre seba a svojich najbližších, keď to zjedia a pochvália kuchárku, tak až vtedy vieme, že naša snaha stála za to.
bambulkaaa
@Kecupicek (14.5.2017 17:25)

Máš pravdu však aj preto som nereagovala na komentár od ,,Hadik,, ... Mojej rodinke chutilo a ja som im navarila s láskou a to je pre mňa dôležité a podstatné :) A ak niekto vyskúša tento receptík a bude aj chutiť to ma bude iba tešiť a ak by aj nie to nevadí lebo milión ľudí milión chutí ;)
jankov
@Duskousko (13.5.2017 01:26)

No predsa tá "anglická slanina"...keď použiješ oravskú slaninu, tak to budú oravské fašírky...:-)
evanaaa
Vidím, že oravská slanina je len v surovinách, v postupe je anglická aj v recepte použitá, vidno podľa čierneho "lemu".......ale guľky - fašírky môžu byť celkom chutné. Práve to by bolo treba ujasniť, opraviť.
2010
@Hadik (14.5.2017 15:40)
Tak ako vo francuzsku nepoznaju francuzske zemiaky anglicania nepoznaju slovensku anglicku slaninu...
Anglická slanina je druh slaniny, který pochází z anglosaských zemí.[zdroj?] V českých zemích se vyrábí z vepřového boku, který je vykostěn, neobsahuje tedy žebra či chrupavky a nemá s britským typem slaniny (tzv. back bacon) téměř nic společného.
hadik
@2010 (15.5.2017 21:46)

Neber všetko tak vážne, veď humor je korením života.

O úrovni Wikipédie ako zdroja radšej pomlčím, ale študuj ju usilovne ďalej, o rok už možno aj nejakú diplomovku podľa nej napíšeš, napríklad na tému "Na slanine záleží: Komparácia senzorických vlastností oravskej, anglickej a gazdovskej slaniny".
2010
@Hadik (15.5.2017 22:32)
Do prcic teraz si ma uplne poplietol, tak neviem co nam to tu predavaju, nepisem teoreticky o senzorickych hodnotach, ono to vyzera uplne inac v tych anglicky hovoriacich krajinach. Cheers


tiginko
@2010 (15.5.2017 22:49)

ma štveš, teraz neviem, či je to oravská, alebo anglická slanina. V každom prípade som ja ešte takú nevidela, a tom som toho videla už dosť. Ešte že máš zmysel pre humor :-)
evanaaa
@2010 , to asi nebude slanina, ale sušená šunka ( niečo ako je aj Schwarwaldská u nás, alebo podobná)......
2010
@Evanaaa tak vyzera anglicka slanina je to sposobene tym ze sa inac porcuje maso nie upravou ( susena sunka).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia