Kuracia roláda
Kuracia roláda

Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky

kvietela - bez fotkykvietela, 7. mája 2017
Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Foto: kvietela
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 suchšia (alebo iné pečivo)
 (alebo mlieko)
 (alebo jarná cibuľka)




Postup

  1. 1

    Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky a trocha poliať smotanou. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak a šalotku, jarnú cibuľku a nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú tekvicu a cuketu. Všetko dostatočne ochutíme (soľ, korenie, rasca, tymián, horčica, petržlenová vňať).

  2. 2

    Vymiešame si žĺtky s maslom /asi lyžica masla na jeden žĺtok/ a primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme nadrobnučko nakrájanú mozzarellu.

  3. 3

    Kuracie prsia rozrežeme na "motýlika" a jemne vyklepeme. Vonkajšiu stranu osoliť a okoreniť. Do stredu kladieme plnku a zabalíme, previažeme šnúrkou.

  4. 4

    Piekla som to najprv na masle a oleji v hlbokej panvici zo všetkých strán, aby malo farbu. Zabalíme do alobalu a uložíme do rúry predhriatej na cca 200 °C na približne 10 minút. Keď je hotové, môžeme ešte na chvíľu odbaliť pre extra farbu.

  5. 5

    V panvici, kde som robila mäso som potom osmahla cherry paradajky a jarnú cibuľku naviac, pre osvieženie. Komu sa chce si môže zo zvyšných bielkov urobiť ako prílohu aj malú omeletku, prípadne to celé podávať napr. s dressingom z kyslej smotany.

  6. 6

    Bonusový recept: Zvýšila sa mi plnka, tak som ju na druhý deň využila nasledovne: Zemiaky som prekrojila pozdĺžne napoly a povarila cca 10 minút, aby neboli celkom mäkké. Vnútro som vydlabala a zmiešala s plnkou a potom tým plnila vzniknuté zemiakové "lodičky". Všetky som ešte posypala syrom a dala zapiecť na ešte nejakých 10 minút kým sa krásne roztopil. Extra sú syrové čipsy z rozsypaného syra. Nezabudnite posypať pažítkou a petržlenovou vňaťou :)

    Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky - obrázok 6

Diskusia k receptu

miros605
Je to výborný recept, v súlade so súčasnými trendami v racionálnom stravovaní. Na rozdiel od tzv. "Famózneho holandského rezňa", že Staflik!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia