Pečené jahňacie stehno
Pečené jahňacie stehno

Jahňacina s bryndzovými šatôčkami

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 11. mája 2017
Jahňacina s bryndzovými šatôčkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Suroviny

600 g
2 ks
2 hlavičky
Šatôčky:
150 g hotové
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Jahňacinu umyjeme, osolíme, vložíme do pekáča, pridáme k nej nakrájanú cibuľu, rozmarín a hlavičky cesnaku rozrezané na dve polovice (aby ostali strúčiky v šupke). Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 2–3 hodinky (alebo aj počas noci) na chladnom mieste alebo priamo v chladničke.

  2. 2

    Marinovanú jahňacinu pred pečením podlejeme vodou, vložíme do rúry a pečieme pri 140 °C domäkka (čas závisí od kvality jahňaciny, ale trvá to najmenej 90 minút). Mäso vyberieme a hneď krájame.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníčky, potrieme ich žĺtkom a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na polovice. Na spodné polovice trojuholníčkov rozložíme bryndzu rozmiešanú s posekanou vňaťou. Zakryjeme ich druhou polovicou trojuholníčkov. V pekáči alebo v ohňovzdornej nádobe ich vložíme do rozohriatej rúry. Temperujeme, aby sa bryndza trochu ohriala. Pri podávaní tanier ozdobíme výpekom z pekáča i cesnakom; vďaka jeho maslovej konzistencii sa dá ľahko lyžičkou vyberať zo šupky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia