Makové tortičky
Makové tortičky

Trojfarebné makovo-malinové tortičky

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
45 g
30 g
3 ks
60 g
110 g
15 g
Smotanová plnka:
20 ml
150 ml
20 g
10 g
10 g
60 g
1 ks
Malinová plnka:
120 g
40 g
60 g
15 g
Posyp:
40 g




Postup

  1. 1

    Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na sneh, jemne zmiešame a primiešame k prvej hmote. Nakoniec zľahka primiešame múku s makom. Cesto nalejeme na plech do výšky 1 cm a vložíme do rúry na asi 20 minút. Korpus po pečení necháme vychladnúť. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie a pomocou kruhovej formičky s priemerom 7 cm vykrojíme krúžky. Malo by ich byť 16.

  2. 2

    Smotanová plnka: 20 ml šľahačkovej smotany privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a odstavíme z plameňa. Miešame dohladka, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Krém necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom. Primiešame kyslú smotanu a vychladnutý krém zo smotany a z bielej čokolády.

  3. 3

    Malinová plnka: Cukor s tretinou malín rozvaríme vo vode. Do odstavenej masy zamiešame želírovací cukor. Keď sa masa zahustí, pridáme zvyšné maliny a rozšľaháme ponorným mixérom. Pripravíme 8 kruhových formičiek (priemer 7 cm a výška asi 8 cm) bez dna tak, že ich zvnútra vyložíte celofánovou fóliou (8 x 22 cm). Na spodok formičky uložíme vykrojené kolieska korpusu. Smotanovú plnku vložíme do cukrárskeho vrecka s otvorom asi 1 cm a na vykrojené kolieska vo formičke striekame smotanovú plnku (asi 35 g). Na smotanovú plnku potom nalejeme malinový gél (asi 30 g) a prikryjeme ďalším kolieskom korpusu a vrch posypeme práškovým cukrom. Naplnené formičky necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Vychladené tortičky opatrne vyberieme z formičiek, vďaka celofánovej fólii to pôjde ľahko. Napokon odstránime fóliu.

Diskusia k receptu

atina47
Mak mam rada ve vsech sladkostech, tato by nebyla vyjimkou.
pekarenharmonia
Tortičky nielen že dobre vyzerajú, ale aj úžasne chutia... na oslavu ako vyšité a nikto ani len nezistí, že sú bezlepkové :) Určite napíšte ako sa vám podarili, budeme sa tešiť :)
evanaaa
Dobre vypadajú, iste ešte lepšie chutia, sú také sviatočné.....ale nie je ten korpus veľmi cukrový ? (to sa ozvala diabetička :) ).
1x haji
staflik
@Evanaaa (4.5.2017 20:47)

Opäť neriešiteľný problém? Čo tak upraviť si to pre svoje potreby?
zivestriebro
Teda fakt, však keď nemôžem cukor, dám ho menej alebo nahradím. Veď tiež veľa aletgikov nemôže mak, tak si to nahradí inou surovinou. "Pankreatici" nesmú maliny, tak dajú višne... a neobmedzujú ostatných. Jednoducho si to prispôsobia. Krásna harmonická práca !!!!!
evanaaa
@Staflik , ak by sa ozval niekto iný, možno by si ani nereagoval. Lebo nie raz sa stalo, že niekto spomenul množstvo cukru v recepte, že je ho veľa, ap. Ja prvý raz.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia