Fašírka so špargľou
Fašírka so špargľou

Špargľa vo fašírke a v šunke

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 24. apríla 2017
Špargľa vo fašírke a v šunke
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše Zobraziť celý popisNa sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
260 g
1 ks
60 ml
3 PL strúhaný
1 PL
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu 3 minúty blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme, schladíme v studenej vode a osušíme. Výhonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky (odrezky môžeme použiť do šalátu alebo len zľahka prehodíme na panvici s maslom, so soľou a s korením, so štipkou cukru a s pár kvapkami limetky alebo pomaranča).

  2. 2

    Bravčovú panenku umyjeme, očistíme, nakrájame a pomelieme najemno v mlynčeku na mäso. Do pomletého mäsa pridáme smotanu, vajce, soľ, korenie, postrúhaný parmezán a vymiešame do hladkej masy.

  3. 3

    Pripravenou hmotou zabalíme kúsok po kúsku špargľu tak, aby prečnievala špička a spodok špargle. Píniové oriešky posekáme najemno. Obalené špargle zavinieme do plátkov sušenej šunky, vyvaľkáme v orieškoch a pomaly pečieme v panvici s olejom zo všetkých strán.

Diskusia k receptu

joevinohrad
a haaaa
asi za 2 tyzdne budeme mat sparglu tento rok
a tento recept sa mi velmi paci
to je jak cely obed na spargli do ruky a utekat spet do zahrady !! jar je blisko.
hops som nepovedal , som v severnwej kanade
joe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia