Mramorové čokoládové brownies

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 14. apríla 2017

Mramorové koláče, bábovky a iné sladké mňamky pozná asi každý. V jednej z mojich kreatívnych chvíľok mi napadlo, čo tak urobiť mramorové brownies? Výsledok Zobraziť celý popisMramorové koláče, bábovky a iné sladké mňamky pozná asi každý. V jednej z mojich kreatívnych chvíľok mi napadlo, čo tak urobiť mramorové brownies? Výsledok dopadol nad moje očakávanie. Koláč si zožal úspech, ktorý mu právom patrí. Vláčne, dostatočne čokoládové a nie príliš sladké. Dokonca aj vyzerajú skvelo :)

16
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 hrnčeku
1/2 hrnčeku
1/4 hrnčeku
1 hrnček
3 PL
1 PL
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Predhrejte si rúru. Použila som stredne veľkú formu tvaru kocky. Do veľkej misky pridajte múku, PDP, cukor a štipku soli a dobre premiešajte. Postupne začnite pridávať všetky tekuté ingrediencie = javorový sirup, vanilkový extrakt, olej /môžete použiť akýkoľvek olej/. Ak sa vám bude zdať cesto príliš husté, pomaly prilievajte mlieko. Konzistencia má byť hustejšia, ale stále taká, aby sa cesto lialo.

  2. 2

    Oddeľte 2/3 cesta do misky a pridajte kakao. Do formy vystlanej papierom na pečenie, nalejte 1/2 čokoládovej zmesi. Na ňu nalejte pomaly bielu časť, ktorá vám zostala. Pomocou špajle vytvorte mramorový vzor. Na to nalejte zvyšnú čokoládovú časť a opäť použite špajdľu pre lepší mramorový efekt.

  3. 3

    Pečte 25 minút, no záleží od trúby a od veľkosti formy akú použijete. Treba si to sledovať. Brownies by mali byť na povrchu chrumkavejšie a vo vnútri vláčne, no nie surové. Po upečení ich nechajte vychladnúť vo forme. Ja som na zdobenie použila čokoládovú ganáž a orechy, no poleva je čisto na vás. Kľudne môžete polevu vynechať.

    Mramorové čokoládové brownies - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia