Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 14. apríla 2017

Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to Zobraziť celý popisMilujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to chutné.

5-10
porcií
60 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg
3 ks
1 dcl
2 ČL
0,7 - 1 kg
2 PL
0,5 l
podľa potreby
podľa potreby
2,5 dcl
Karlovarské knedle:
6 ks (alebo žemle)
2 ks
10 dkg
1 ks
1,5 dcl
podľa potreby
10 dkg
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku mletú a rýchlo pridáme umyté na kocky pokrájané mäso. Pomiešame a podusíme vo vlastnej šťave asi 1/2hod. Postupne podlievame vodou, do polomäkkého mäsa pridáme premytú a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Nakoniec zahustíme zátrepkou, zmiešaním mlieka s múkou, štipka soli. Vlejeme do hrnca, premiešame a nakoniec zjemníme šlahačkovou smotanou. Dochutíme soľou a cukrom, príp. štipľavá mletá paprika. Každý ako máme radi.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karlovarské knedle: Pečivo alebo žemle pokrájame na kocky, dáme do misky. Pridáme opraženú slaninku pokrájanú na kocky spolu s nadrobno pokrájanou a opraženou cibuľou. Do zmesi pridáme žĺtka, petržlenovú vňať, preosiatú múku a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dochutíme soľou. Túto zmes rozdelíme na 4 - 5 častí a zabalíme do alobalu, tesne uzavrieme a dáme variť do vriacej vody na 20 - 25min.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení popicháme nožíkom, necháme vychladnúť a pokrájame. Podávame k segedínskemu gulášu. Prajem Vám dobrú chuť.

    Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

martin2002
@Radox1 (14.4.2017 09:40)
Ano, naozaj 15, hrozne ma to bavi. :D
Asi trochu neuveritelne, ale da sa to dokazat.
radox1
takze takto,to ze to robis stale takto rovnako je nanic,nakolko ak ta to bavi,mas napredovat a vzdelavat sa v zvladnuti spravnych technologickych postupov zo spravnych zdrojov,aby si sa niekam posunul.
myslis ze 2 kusky mäsa na 10 knedli je v poriadku?a odnauc sa hned v zaciatkoch zahustovat lepom,lebo skoncis ako tu poniektore zakomplexovane dôchodkyne.
chica114
Mňam, aj ja milujem segedínsky guláš :-) 5* a krásne foto
radox1
@Grejsy (14.4.2017 18:06)

ziadam redakciu o zmazanie tohto prispevku,kedze ide o osobnu ivektivu.ja na rozdiel od teba som nikoho nekonkretizoval,a mlademu som akurat poradil.
zolik
segedinsky gulas varim ja uplne inak. tych recepov je velmi vela, ako pri ktoromkolvek gulasi. tvoj postup sa mne osobne nepaci, ale knedle sa ti vydarili.
marienka44
Variť jedlo v alobale je zdraviu škodlivé. Hliník spôsobuje úbytok mozgových buniek, môže privodiť ďalšie vážne zdravot. ťažkosti !!!!
1x dosa
brumko14
jej segedín,dávno sme nemali.dakujem za pripomenutie a tie knedle určite vyskušam.mnaam.
maximamaximova
Každý súdni kto na ten recept pozrie musí uznať, že je to katastrófa !!! Ale veď každého vec čo si na tanier dá a zje, podľa toho aj vyzerá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia