Terina veľkonočná

valina - fotkavalina, 12. apríla 2017
Terina veľkonočná
Foto: valina

Môj vlastný recept ako pohostenie pre návštevu.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 ml
250 ml
150 g
250 ml
3 - 4 ks
1/2 kocky
2 dcl
1 balíček
1 malá plechovka




Postup

  1. 1

    Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť bujón. Potom v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku.

  2. 2

    Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min. naboptnať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárkou.

  3. 3

    Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.

Diskusia k receptu

kecupicek
Voľakedy dávno sme to robievali tak často, až sa nám to zunovalo. Dávalo sa to do všelijakých formičiek vymastených olejom aby sa to dobre vyklopilo. Je to chutná pochúťka, len potrebuje naraz veľa hostí. Volali sme to aspikový šalát, lebo suroviny sme použili ako na zemiakový, alebo Vlašský šalát. Raz sme boli na rybačke a bolo nám odporučené nebrať z domu nič na jedenie. Ale poznáte príslovie:-Čo máš najradšej, vezmi zo sebou. Urobila som plný pekáč tejto dobroty, zabalila salámu a hrudu ovčieho syra. Nechali sme všetko v aute a čakali na rybacie špeciality. Pomaly sa zvečerievalo a večera nikde. Tak sme všetci podonášali čo sme mali a hostina trvala až do rána. Takú perfektnú rybačku sme ešte nezažili. Ryba nezabrala žiadna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia