Cícerové špecle s brokolicou

mirkajan - fotkamirkajan, 10. apríla 2017
Cícerové špecle s brokolicou
Foto: mirkajan

Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar. Po prechode na bezlepkovú stravu mi Zobraziť celý popisToto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar. Po prechode na bezlepkovú stravu mi toto jedlo chýbalo, bezlepkové špecle som ako polotovar nenašla, takže nastúpila improvizácia- a myslím, že celkom vydarená. Kto nechce experimentovať a nepotrebuje bezlepkovú stravu, použije bežné špecle, či už domáce alebo kupované.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Špecle:
3 PL
2 PL
1 ks
cca 50 ml
Ostatné:
1/2 ks
2 strúčiky
2 plátky




Postup

  1. 1

    V hrnci si necháme zovrieť vodu. Brokolicu rozoberieme na ružičky, cesnak očistíme a posekáme na drobno. Sušenú šunku pokrájame na rezance.

  2. 2

    Medzitým si v miske zmiešame cícerovú, pohánkovú múku, vajce a vodu na cesto redšie ako na halušky, ale nie príliš riedke. Po zovretí vody v hrnci ju osolíme a 3 minúty povaríme ružičky brokolice. Vyberieme sitkom na tanier. Do vriacej vody cez haluškovač necháme pretiecť pripravené cesto a po zovretí špecle scedíme.

  3. 3

    V panvici na oleji opražíme pokrájanú sušenú šunku, krátko opražíme posekaný cesnak a pridáme predvarenú brokolicu a uvarené špecle. Premiešame, dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame posypané postrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

haji
Ráda jsem se poučila - ohledně špeclí. Mám dotaz, cícerová a pohanková mouka jaká - hladké obě?! Jsem v Jiříkově vidění, že jsou hladké, polohrubé, hrubé, celozrnné, jako u mouky klasické. Uf, nemám v tom vůbec přehled. @Mirkajan vtipné foto!
mirkajan
Väčšina bezlepkových múk je len v hladkej variante, teda cícerová bola hladká, pohánková polohrubá.
1x haji
frezia68
Šikovná improvizácia :-).Polohrubú kupujem ryžovú a Tvoju skúsenosť určite využijem,recept ukladám a ďakujem :-).
1x haji
atulienka
Ďakujem za bezlepkový recept. Skúsim tiež Tvoje špecle s makom alebo orechami a pokvapkané medom. Z vašej diskusie som sa aj ja poučila, čo vždy vítam.
1x haji
jozka2
Vdaka za recept.Chcem sa spytat to jedno vajicko staci na sudrznost cesta?Mam tie muky ,ale oni nemaju guara-gum tak ich miesam s bezlepkovou mukou na bezne pecenie.Pridavam cast pohankovej muky aj do zem.halusiek su velmi chutne.5*
mirkajan
@Jozka2 (12.4.2017 00:25)

Na toto množstvo to jedno vajíčko stačí, ak má byť špeclí viac, bude treba dať aj viac vajíčok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia