Slané pečivo
Slané pečivo

Poğaça/Poača fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. apríla 2017
Poğaça/Poača (fotorecept)
Foto: cesminaz

Slané buchtičky plnené šťaveľovými listami, tvarohom a klobásou :-)

28ks
porcií

Suroviny

1 kg
2 dl
2 dl
4,5 dl
42 g
1,5 PL
3 PL
1 ks (do cesta)
Plnka:
500 g
cca 200 g
podľa potreby
1 PL
1 ks
4 - 5 strúčiky
Na posyp:
Na natretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Muku, cukor a sol dame do jednej misky a premiesame lyzicou. Potom dame olej, jogurt, bielok vajca a napučany kvasok, ktory sme si urobili z 3 dl mlieka + drozdie + 1 kl cukru. Zvyšných cca 1,5 dl mlieka pridavame postupne, ako cesto vypracúvame. Poriadne premačkáme, prehnetieme cesto :-) Vypracujeme polomäkke cesto, ktore sa ma oddelovat od misky. Ak nahodou budete potrebovat viac tekutiny,t ak pridajte. Trosku poprasime mukou a parkrat premiesime do bochnika, ktoremu vrch znova poprášime mukou a nechame na teplejsom mieste 1 h nakysnut..

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si pripravime plnku.. V zahrade som si nazbierala šťavel, za 2 poriadne hrste celych listov, to je cca 200 g. Listy pokrajame na tenučko, pridame na drobno nakrajanu 1 velku cibulu, hrudkovity tvaroh, nastruhany cesnak, sol podla chuti a premiesame. Nakoniec pridame za 1 kopcovitejsiu PL černušky (čiernej rasce) a znova dobre premiesame. Plnku dame zatial bokom, je lepsie, ked postoji, kym cesto kysne, aby nam tie listy zatial zvädli :-) Dalej budeme potrebovat klobasu, ktorej si nakrajame tolko krúžkov, kolko budeme mat potom bochnikov..

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnute cesto vyklopime na trocha pomúčenu dosku, urobime valec a odkrajujeme z neho rovnake kusky cesta. Cesto potom esteraz premiesime do bochnika. Mne vyslo 28 ks vo velkosti mandarinky..

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S cestom ihned pracujeme dalej... Bochníček rozťapkame, dame za kopcovitu PL plnky (alebo aj viac - kolko sa zmesti) a na nu polozime 1 krúžok klobasy. Potom cesto v dlani uzavrieme do tvaru buchty..

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poğaça pokladieme na plech s papierom a potrieme zltkom, ktore sme zmiesali s par kvapkami vody. Posypeme semienkami. Ja som dala lanove, kedze ciernu rascu som uz dala do plnky. Poača dame uzaj piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minut. Treba si to sledovat.

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uz upecene poaça :-)

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzeraju z vnutra :-) Plnky je presne dost ,nie je jej ani malo ani privela. Šťavel,t varoh a klobasa davaju spolu naozaj vybornu chut. Pravdaze spravi svoje aj ta čierna rasca :-) Poača su mäkkucke a take zostanu aj niekolko dni ;-P Su vhodne na obed k polievke, na desiatu alebo aj na vylety. Dobru chut :-)

    Poğaça/Poača (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
@Terinka55 dakujem :-) tvoje nahliadnutie ma potesilo. @Babka123 :-) dakujem,ano su vyborne.Robila som ich cez vikend :-) Dnešné menü je kremová šparglová polievka a mašličky s tureckým syrom ;-)
kucharka
Vyzerajú krásne!
Boh môj dobrý.. s každým tvojim receptom si musím posunúť dierku na opasku o jednu ďalej! Nádhera ( tie pogača, nie moja váha!! ) :-))

Pekný deň a vďaka za super recepty.
haji
Krásná práce, nádherná fota, prostě, kdo umí, ten umí! Ráda bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka!
stanci11
máš ich ako sa hovorí "akoby ich jedna mater mala" :) krásne, nádherne upečené, pridávam sa k @Haji a pekne pozerám - testovaciu vzorkuuuu :D
denyany
Krásne a pre mňa priam dokonalé, keď sú klobásové. Aj fotky od teba sú priam na zjedenie:-))
denyany
Krásne a pre mňa priam dokonalé, keď sú klobásové. Aj fotky od teba sú priam na zjedenie:-))
denyany
Krásne a pre mňa priam dokonalé, keď sú klobásové. Aj fotky od teba sú priam na zjedenie:-))
jerica
Perfektné, mám otázku, v popise surovín na cesto máš 1,5PL soľ , určite tam ide toľko soli ? Tvoje recepty "paráda", aj s prezentáciou. Pekné sviatky.
zinnajdha
Sme zeleninožrúti. Ako sa mohlo stať, že sme nepoznali tureckú kuchyňu už dávno ?? Všetky doposiaľ mne známe jedlá (mimo presladených) tejto kuchyne nám chutia najviac. Aj tento je super. Teším sa na ďalšie.
cesminaz
@Kapucinka :-) dakujem.No veru,niekedy mi to fotenie veru da zabrať :-)) @Kucharka :-))) raz 2x do tyzdna hadam len nezaskodí :-) Alebo to treba jest v kombinacii polievok a zelenych príloh na lepšie trávenie :-) ..tak sa to nenalepí na teba ;-D Aj ja to väcsinou tak robím.Pekny den! @Stanci11 :-) dakujem,si zlatá. @Haji ver,keby sa dalo,urcite by som ta ponukla :-) @Denyany :-) dakujem :-) @Jerica ano,ide tam 1,5Pl soli.No nie kopcovyta PL,ale normalna.Tolko soli treba,lebo to su poača na slano.Ono ta muka tej soli vela popije a to,čo sa zostane dat citit bude len prijemne slane cesto.To da tomu cestu celkom inu chut.A ani do plnky netreba tolko soli :-) Ver mi,ono to spolu super ladí.Prajem taktiez prijemne sviatky :-)
1x haji
cesminaz
@Zinnajdha (13.4.2017 08:50)

:-)) turecka kuchyna je plna zeleniny a "zeleňe" :-) z ktorej sa pripravuju vselijake jedla.Mam ju tiez velmi rada.No ja mam strasne rada aj tie presladené.. ;-)) baklava,tulumba,helva..mňam :-)) Pekny den.
nika72
....hm mňam,ledva som prehla slinky ...krásne a určite veľmi chutné... :-) veľmi pekne ďakujem za receptík, ukladám a čo najskôr vyskúšam :-)
cesminaz
@Nika72 (14.4.2017 18:11)

:-) dakujem,som rada ze sa ti receptik páči.Budem rada ak vyskusas :-)
lucicik
Prosim Ta original syr pouzivas çökelek ci beyaz peynir?
cesminaz
@Lucicik (10.5.2017 21:18)

Originál? :-) Tak ja používam raz to raz to.Napriklad v tomto recepte som použila tvaroh,čiže çökelek.A v niektorích inych receptoch zasa turecky syr- beyaz peynir.Ale ja to vždy zvyknem do receptu napisat,čo som použila :-) Zvyknem dat aj krémový turecký syr-beyaz böreklik :-) Pridám fotky..
cesminaz
A toto je ten tvrdý,čo sa dá rozmrviť.Ten sa je najčastejšie na raňajky a dáva sa aj do pečív :-)


malroxa
Ďakujem Češminaz manžel je zo Srbska a bol nadšený. Výborné cesto. A výborné recepty pre rodinu pridávate. Mali by ste si otvoriť Turkish restaurant. Mňam
cesminaz
@Malroxa (17.6.2017 10:02)

Milá @Malroxa dakujem za spravu aj s fotkou.Som rada,ze poğaça chutili :-) S tym "turkish restaurant" by sa mi to celkom aj pácilo :-)
habibitaste
Ja chvalim tvoj halal sucuk :) velmi sa mi paci tvoja kuchyna a s tvojimi receptami je na vareche taka lepsia atmoska, ktora zavana tureckou exotikou :) Velmi Ta chvalim!
annan
Tak a už aj tieto sú odskúšané a ako vždy chutili...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia