Kuracia roláda
Kuracia roláda

Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. apríla 2017
Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept)
Foto: evusik

Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie sú rovnaké, pretože plním tým čo doma mám. Zobraziť celý popisMäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie sú rovnaké, pretože plním tým čo doma mám.

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Roláda č.1:
 (listy)
Roláda č.2:
Zemiakovo-mrkvové pyré s kvakou:
Paradajkovo-baklažánová salsa:
 (v konzerve)




Postup

  1. 1

    Roláda č.1 - na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenátové listy, ja som použila mrazené, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme prelisovaný cesnak a trochu smotany, povaríme toľko, aby sa prebytočná tekutina odparila a necháme vychladnúť.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia narežeme na rovnakú hrúbku a poukladáme na fóliu tak, aby sme vytvorili plát, posolíme. Mäso ukladáme tak, aby sa prekrývalo. Prikryjeme znovu fóliou a naklepeme. Fóliu zvrchu odstránime navrstvíme špenátovú plnku, na kraj uložíme mozarellu.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roláda č.2 - nachystáme si mäso tak ako pri prvej roláde. Na mäso uložíme mozzarellu nakrájanú na plátky, sušené paradajky naložené v oleji aj s olejom, ktorý je fantasticky ochutený a ešte posypeme bazalkou.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené rolády pomocou fólie zvinieme a ešte dobre napevno ovinieme fóliou.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rolády dáme do pary asi na 45-50 minút. Ak nemáte parný hrniec, obaľte roládu alobalom a dajte piecť do rúry. Hotové rolády preložíme do zapekacej alebo servírovacej misy. Opatrne, aby sme sa neobarili odstránime fóliu. Najprv fóliu prerežeme, prepichneme dole, aby nám vytiekla všetka tá dobrá šťava.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rolády môžeme posypať semienkami - sézam, ľan - a dáme ešte zapiecť do rúry.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príloha č.1 - Zemiakovo, kvakovo, mrkvové pyré - zemiaky, kvaku (ak nemáte vynechajte) a mrkvu očistíme. Nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju spolu s kúskom masla a smotanou. Ja som si najskôr urobila pyré len zo zemiakov a kvaky a potom som do časti pridala mrkvu a rozmixovala, pretože som chcela mať dvojfarebné pyré.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A môžeme servírovať - dvojfarebné rolády a dvojfarebné pyré, ja som ale ešte robila paradajkovo - baklažánovú salsu.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Salsa - baklažán prekrojíme po dĺžke, nožom opatrne urobíme asi 3-4 zárezy po dĺžke tak, aby sme neprekrojili šupku, do zárezov natlačíme plátky cesnaku. Baklažán osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, oreganom, výdatne polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 °C asi na 40-45 minút. Keď baklažán vychladne, lyžicou ho zoškriabeme a šupu zahodíme. Upečenú dužinu použijeme do omáčky.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme lúpané paradajky, pretlačený cesnak, podľa chuti soľ a korenie a povaríme toľko aby sa nám odparila prebytočná tekutina. Dužinu z upečeného baklažánu roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme k omáčke. Pridáme bylinky a podľa chuti cukor. Takáto omáčka je výborná teplá na špagety ale aj studená ako príloha k pečenému mäsu, na grilovačku

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Roládky dobré, taká klasika, salsu tiež robievam ale mrkvové pyré som robila prvý krát a bola som veľmi príjemne prekvapená nielen vzhľadom ale hlavne príjemnou chuťou.

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť!

    Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

frezia68
@Evusik : Veľmi pekný recept,ako od profesionála.Farebne lichotí očiam,zdravý ( na pare),vidím,že parný hrniec vždy využívaš.Práve Ty si ma niekedy inšpirovala k úvahám o jeho kúpe,ale vzdala som.Hneď som dala 5*.
altyn
Už dlho som nevyužil môj parný hrniec. Akosi som naň pozabudol. Takže v blízkej dobe vďaka tomuto​ krásnemu receptu bude znova"zarezávať". Dal by som aj sto hviezdičiek, no nejde to. Tak aspoň päť....
evusik
@all ďakujem a teším sa, že sa vám môj recept páči :-)
@Altyn tak ja na môj parák nezabúdam :) používam ho dosť často pretože som lenivá kuchárka, do paráka dám všetko naraz aj mäso aj prílohu, nastavím časovač a ja sa môžem venovať niečomu celkom inému :-)
atulienka
Pekné a iste aj chutné. Recept ukladám a dávam 5*.
Pri čítaní receptu, som si spomenula na úsmevnú príhodu z mladosti spojenú s roládou. Stretla som v električke kamarátku a pýtala radu, čo by mohla pripraviť na oslavu manželových narodenín ako studené predjedlo. Nadiktovala som jej recept na syrovú roládu, ktorá v 70. rokov "letela". Po čase sme sa stretli, roládu veľmi vychválila, len vraj nebolo pekné, keď každý vyťahoval zo svojho rezu alobal. Neverila som vlastným ušiam, ona to zrolovala aj s alobalom.
1x evusik
mraveci
Dal by som si hneď tri kúsky, takejto vydarenej roládky. Nádherne sú.
1x evusik
evusik
@Atulienka aj to sa stáva aj keď pekný trapas :-) ja som kedysi dávno keď som sa ešte len učila variť zabudla vytiahnuť sliepku z mrazáku a tak som ju ráno takú zmrznutú šupla do hrnca a varila z nej polievku, vôbec nič by sa nestalo, lebo polievka bola výborná, len keď som sliepku vyberala z polievky, zistila som, že som ju varila aj s drobami v igelitovom sáčku :-(
@Mraveci ďakujem :-)

aiska
tak tento recept ma tak upútal,že zajtra ho robím.Vyzerá úžasne,určite tak aj chutí.Dávam všetky hviezdičky
aiska
ako som napisala,dnes som to robila na obed, že teda mnaaaaaaaamka je to naozaj riadna, chutilo všetkým, dakujem za skvelý recept
evusik
@Aiska (16.4.2017 12:49)
tak to ma veľmi teší, že si vyskúšala a hlavne, že všetkým chutilo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia