Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové cuketovo-makové muffiny

simiceq - fotkasimiceq, 7. apríla 2017
Bezlepkové cuketovo-makové muffiny
Foto: Simiceq

Tieto rýchle ľahké bio bezlepkové muffinky si môžete dať bez výčitiek na raňajky, po obede alebo ich upiecť o 9 večer, keď dostanete chuť Zobraziť celý popisTieto rýchle ľahké bio bezlepkové muffinky si môžete dať bez výčitiek na raňajky, po obede alebo ich upiecť o 9 večer, keď dostanete chuť na sladké, tak ako ja :D :)

12
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 bal (200 g)
2 ks
1 bal BIO
6 PL
1-2 ČL (brezový cukor)
2 ČL
3-4 PL
 (alebo arašidové maslo)
3 PL na posypanie
0,4 l (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske si nastrúhame cuketu (ak nemáme, môžeme použiť aj 3-4 rozpučené banány - nepoužiť xylitol :), pridáme mletý mak, bio kypriaci prášok, vyšľahané vajíčka, kokosový olej, ak máme mandľové mlieko, škoricu, proteínové arašidové maslo (podľa vlastnej chuti), xylitol. Zamiešame cesto by malo byť jemné, redšie a voňavé, môžete pridať nasekané oriešky (mandle, lieskovce).

  2. 2

    Naplníme košíčky do polovice cestom, čajovou lyžičkou do stredu pridáme domáci džem (arašidové maslo) a doplníme na vrch zvyšok cesta, ak nám cesto zvýši, vylejeme ho do menšieho plechu na koláčik.

    Bezlepkové cuketovo-makové muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Muffiny (aj koláčik) posypeme husto kokosom, ktorý sa na vrchu krásne zapečie :) Pečieme na 180 stupňov cca 20-30 min.

  4. 4

    Dobrú chuť! Ak vyskúšate dajte vedieť, či sa vydarili a chutili :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
páči sa mi tvoj recept, vyskúšam s normálnym cukrom a mliekom. Teoreticky by sa mohli použiť aj jablká miesto cukiny, že?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia