Plnené pirohy
Plnené pirohy

Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou fotorecept

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 31. marca 2017
Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 KL
Plnka:
250 g zmes lesných
220 g uvarené
1 ks
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, vajec, vlažnej vody a štipky soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na kolieska dáme plnku a zlepíme ich do tvaru pirohov.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom, s kyslou smotanou a posypané opraženou cibuľou a pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia