Mojito sirup
Mojito sirup

Mojito sirup

dorko - bez fotkydorko, 22. marca 2017

Chceli sme si urobiť večer mojito ako romantickú spomienku na náš výlet na Kubu, ale plány nám zmarila naša malá ratolesť. Ostalo nám veľa Zobraziť celý popisChceli sme si urobiť večer mojito ako romantickú spomienku na náš výlet na Kubu, ale plány nám zmarila naša malá ratolesť. Ostalo nám veľa mäty a limetiek, ktoré by bola škoda vyhodiť, tak som zaimprovizovala a vznikol z toho výborný sirup, z ktorého dokáže výborné mojito za pár sekúnd urobiť aj náš tatík :)

25-30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g
500 g
500-700 ml




Postup

  1. 1

    Limety vyžmýkame a precedíme. Šťavu dolejeme vodou na celkový objem 1 liter. Dáme do hrnca variť spolu s cukrom. Privedieme k varu a pozberáme penu. Necháme prevrieť asi 2-3 minúty a odstavíme.

  2. 2

    Do prevretého sirupu hneď vložíme umytú mätu a necháme asi 20-25 minút luhovať. Potom nalejeme do zaváraninových fliaš alebo pohárov a vysterilizujeme. Ak budeme konzumovať najbližší týždeň, sirup vydrží aj bez sterilizovania v chladničke.

  3. 3

    Hotový sirup už len nalejeme do pohára s ľadom, pridáme stonku mäty a koliesko limety na ozdobenie a dolejeme sódou. Samozrejme, pre dospelákov dolejeme ešte 1/2 dcl bieleho rumu :)

Diskusia k receptu

redakcia
Objem vody v surovinách autorka receptu opravila. Ďakujeme za upozornenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia