Ovocná torta
Ovocná torta

Moja ďalšia ovocná torta

sonulienka - fotkasonulienka, 18. marca 2017

Možno Vás už unavujem s mojimi ovocnými tortami. Ale robila som s tvarohovým krémom so želatínovým stužovačom, tak si to sem dávam práve preto, Zobraziť celý popisMožno Vás už unavujem s mojimi ovocnými tortami. Ale robila som s tvarohovým krémom so želatínovým stužovačom, tak si to sem dávam práve preto, aby nezapracovala moja "skleróza"..... . Ako som postupovala.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
12 ks
6 PL
6 PL
4 PL
2 ks
12 PL
Krém:
500 ml
500 ml
500 ml
3 ks
3 PL
2 ks
Poťah:
250 ml
500 ml
1 ks
1 PL
Ovocie drobné:
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Postup na pečenie korpusu nepridávam znovu. Tak, ako som už písala aj minule, to už tu mám. Robila som vo forme priemer 28 cm. Piekla som tri korpusy nasledovne: Vyšľahala som si 4 bielky so 4 polievkovými lyžicami kryštálového cukru do tuha, pridala žĺtky, prešľahala a na koniec som pridala 2 polievkové lyžice polohrubej múky a 2 polievkové lyžice hladkej múky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou kakao a 2 čajovými lyžičkami PDP. Dobre som zamiešala, aby sa mi to spojilo a vyliala som do formy, do ktorej som na spodok dala papier na pečenie a boky trochu vymastila. Piekla na 200 stupňov asi 25 minút. Ale to si už každá svoju rúru poznáte. Toto som zopakovala ešte dva krát, aby som mala tri korpusy a nemusela jeden veľký prekrajovať. Nikdy sa mi to pekne nepodarilo a takto mám pokoj.

  2. 2

    Medzi tým som si urobila krém nasledovne: Vyšľahala som si do tuha šľahačku s práškovým a vanilkovým cukrom, potom som pridala mascarpone a tvaroh a ručne som to dobre premiešala, aby sa mi to dobre spojilo. Želatínový stuťovač som robila podľa návodu, na jeden sáčok ide 100 ml vlažnej vody, vysypala som do nej želatínu a asi 1/2 minúty dobre metličkou vyšľahajte a po lyžiciach pridávajte do krému.

  3. 3

    Korpus som si natrela trochu marhuľovým džemom, tu si môžete dať, aký chcete to je jedno a začala som dávať krém. Na krém som dávala pokrájané jahody a znovu krém. Dala ďalší korpus a zopakovala som to isté. Na vrch som dala tretí korpus a ten som potrela aj boky poťahom, ktorý som si urobila z mascarpone, šľahačkou a želatínovým stužovačom, do ktorého som pridala 1 vanilkový cukor a 1 PL práškový cukor.

  4. 4

    Ozdobila som nasledovne: Rozpustila som si 100 g.čokoládu, pridala 1 PL olej a poliala tortu. No a začala ukladať ovocie a čokoládové guličky. A na koniec som ozdobila som mátovými lístočkami. Hotovo. Torta sa páčila, lem dúfam, že im bude aj chutiť.

    Moja ďalšia ovocná torta - obrázok 4
  5. 5

    Ďalší pohľad.

    Moja ďalšia ovocná torta - obrázok 5
  6. 6

    No a ako som už dala do nápadov robila som ešte dve plienkové torty - kuk tu je obrázok.

    Moja ďalšia ovocná torta - obrázok 6
  7. 7

    Už len dúfam, že sa bude páčiť a torta chutiť.

Diskusia k receptu

haji
Milá @Sonulienka ty můžeš unavovat nejenom tortami, protože tvoje tvořivost je úžasná! Krásná práce, bezva suroviny, postup, fota k pomilování a následnému spapání! Jsi šikulka! Přeji krásný víkend a oslavenci všechno nejlepší!
klukodvody
Milá @Sonuluenka. Jen klidně otravuj dál protože to jsou dorty ke kterým bych okamžitě zasedl a nevstal, dokud bych mohl. To je jedno že by mně potom nebylo moc dobře, ale je to krása. Díky za takové recepty.
emdy
waaw... čerstvé ovocie.... najs :D za 5
denyany
Neunavuješ! Poteší ma každé tvoje dielo, jedlé, či nejedlé. Veľmi ťa obdivujem a teším sa na ďalšie príspevky. Aj táto torta je krásna a zaiste aj skvele chutí.
tinca
krásna tortička,rada by som ju videla aj v reze
sonulienka
Veľmi ma teší, že sa Vám moja torta páč a ďakujem Vámi. @tinca to by som aj ja veľmi rada skúsim zavolať a poprosím či by mi ju neodfotili a neposlali foto. Ak sa podarí určite pridám.
martamm
Ake unavovanie? Presne taketo torty su pre mna najlepsie, vzdy uvitam recept na nieco tak krasne a chutne :)))))))))))
sonulienka
Ďakujem Vám krásne a dostala som správu, že torta chutila a páčila sa potešilo ma to.
sonulienka
Ale ešte malá poznámočka - foto je prebraté z mobilu tak nie je až také kvalitné.
sonulienka
@Tinca (18.3.2017 16:54)
neviem či si videla obrázok ktorý som pridala ale ak nie nech sa páči.
Torta v reze ktorú mi ale poslali mobilom. Nie je to dobrá foto ale aspoň niečo.


violeta
Veľmi pekná torta sa Ti podarila, idem piecť niečo podobné na oslavu, ale vo forme rezov, tak hľadám inšpiráciu. Ďakujem :)
sonulienka
@Violeta ďakujem krásne upeč a pridaj ja budem potrebovať na budúci týždeň tak budem mať aj ja inšpiráciu.
luciana35
@Sonulienka (22.3.2017 16:52)

Dobry den, mam taky mensi technicky problem kupila som zelatinu, ale teraz neviem ci mam dat do kremu dve balenia,alebo dva kusy....za kazdu radu dakujem






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia