Bazalkový koláč

palma - fotkapalma, 14. marca 2017
Bazalkový koláč
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Na tortovú formu s priemerom 20 cm.

4
porcie

Suroviny

150 g
3 ks
30 g
100 ml
100 ml
1/2 bal
200 g
 na vymastenie formy
250 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Formu vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka.

  2. 2

    Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.

  3. 3

    Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá,, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.

  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.

Diskusia k receptu

cesminaz
Robievam taketo "kolačiky" a preto viem,ze su vyborne :-) Ale ja by som tej bazalky dala viac,zda sa mi 30g strasne malo..to je len na postrašenie :-) No možno ten olej tiez urobi svoje.Ale pravdaze komu ako chuti,alebo je zvyknuty :-) Uz sa veru zacina pomaly vonku zelenat,tak aj u nas budu taketo "šrekovské" kolačiky ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia