Slepá kura

sairaam - fotkasairaam, 20. apríla 2010

Túto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke, alebo čistej vode. Množstvo zvoľte podľa počtu hladných Zobraziť celý popisTúto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke, alebo čistej vode. Množstvo zvoľte podľa počtu hladných ľudí - 1hladoš 1 rožok. Tento recept určite poznáte, ale pod nejakým iným menom.

6
porcií
8-10 minút
príprava
15-18 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks




Postup

  1. 1

    Na slaninke speníme cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Rožky pokrájame na kocky, pridáme spenenú cibuľu, cesnak a slaninu.

  3. 3

    Pridáme vajíčka podľa potreby,prisypeme trošku krupice, aby masa bola ako cesto. Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať - ale nemusí byť, ešte premiešame. Ruky namáčame do vody a formujeme knedličky veľké asi ako zemiak. Hneď vkladáme do polievky. Varíme asi 8-10 minút na jednej strane, potom obrátime a varíme tak isto na druhej strane. Treba dať pozor, aby sa nerozvarili.

Diskusia k receptu

honestka
taketo knedlicky varievam, ale som nemala ani ponatia, ze je to "slepa kura" na pribehu som sa aj zasmiala, lebo zrejme by som bola pochodila rovnako.
nabuduce skusim v kapustnici urcite. Vdaka
vika2
ja pridávam trochu prášku do pečiva, potom je slepá kura ľahšia,
sairaam
bambitka, podáva sa to k mäsku z kapustnice, alebo aj k inému,
tak ako knedľa.
sairaam
vika2, ďakujem za radu, určite to nabudúce vyskúšam s práškom do pečiva.
zdezda
zdá sa mi to výborné aj na naplnenie kuriatka pred pečením,dík :-)
jerica
je to aj moja chuť, dávam do jarnej polievky, hlavne keď je hrášok.
hubata
Ak do zmesi nakrájate kuraciu pečienku a upečiete na vymastenom plechu tak sa veľmi zavďačíte maličkým deťom napr. na kúpalisku, lebo namiesto keksov majú hneď obed dva v jednom a nie sú také zakydané že sa až pracovníčky ÚPSVaR v bikinách otáčajú komu patrí to dieťa.
Doma kde vás nikto nevidí, môžte to podávať so zemiakovou kašou, s ryžou, zemiakovým cibuľovým šalátom alebo použiť ako vypchávku kuraťa alebo bravčového bôčika z Lidla. Názov si môžte dať podľa toho kde žijete: na Záhorí to bude "maso bez rúčky", na Liptove "slepá kura", v Dunajskej Strede "maso fuč", vo Wiedni "keine Fleischknödel" a v Amerike "ligt hotdog".
yogyto
Mám recept, kde sa namiesto rožkov pridávajú zemiaky uvarené v šupke/samozrejme, že ich treba popučiť/. Dnes vykúšam tento recept.
ursula4
ja robím presne podľa tohto receptu,ale nevarím ich zvlášť vo vode ale v kapustnici.Oni majú potom veľmi dobrú chuť a podávam ich s údeným mäsom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia