Hovädzie závitky na zemiakovom pyré

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017
Hovädzie závitky na zemiakovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
4 ks
3 ks
1 PL
100 ml
Na pyré:
1 kg
100 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme naň plátok šunky. Z masla, najemno nakrájanej cibule a vajec spravíme praženicu. Na šunku dáme praženicu, mäso zrolujeme do závitkov a spojíme špajľou.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici opečieme závitky, potom ich poukladáme na pekáč, nahrubo nakrájanú cibuľu dáme do tej istej panvice a opečieme dozlatista. Pridáme pretlak, chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a necháme 10 – 15 minút variť. Potom šťavu precedíme na závitky v pekáči, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi na 1 hodinu.

  3. 3

    Pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme, scedíme a vyšľaháme s maslom. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia