Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

olinecka - fotkaolinecka, 19. februára 2017
Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža
Foto: olinecka

Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (7-8 plátkov)
podľa potreby
2 stredné ks
1 ks
4-5 PL
1,5 dcl na podliatie
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme očistíme a nakrájame na plátky z oboch strán naklepeme. Osolíme a okoreníme. Olej rozpálime a mäso z oboch strán krátko orestujeme, vyberieme na tanier. Šalotku pokrájanú nadrobno dáme do výpeku a vložíme mäso.

    Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža - obrázok 1
  2. 2

    Pór očistíme a nakrájame na kolieska, bielu časť pridáme k mäsu a dusíme pod pokrievkou. Podlejeme vývarom a dusíme asi 40 minút potom podlejeme vínom .Nakoniec pridáme brusnice a necháme krátko prejsť varom.

  3. 3

    Hotové mäso podávame s karí ryžou alebo podľa seba.

Diskusia k receptu

miros605
Zeleninový šalát k mäsovému jedlu je výborný. Ale prečo strkať do taniera surovú uhorku. Vhodnejšie, podľa môjho a nielen môjho názoru je z uhorky, alebo inej zeleniny, urobiť jednoduchý šalát. Citrónová šťava, olivový olej, troška soli, korenia, prípadne byliniek. Uložiť do misky a priložiť k tanieru. Fantázii sa medze nekladú.
Ale proti gustu žiaden dišputát. Ak to vyhovuje autorke takto, rešpektujem!
olinecka
@Miros605 , mohla byť tam aj postruhana mrkva s jablkom.Veď si každý môže dať hocijaký šalát, zeleninu.Varene bolo mäso, ďakujem pekný deň!!!
olinecka
@Mirop , mäso sa dusilo 60minut, víno,aby dodalo chuť stačí pridať v polovici dusenia alebo 20 minút vpred dokončením,šalotku je červená cibuľa!!!!!!
To zelené pri koláčiku je umelé, ešte je zima.....
Krásny dník!!!!
zinnajdha
@olinecka , recept som uložila, budem podľa neho robiť aj divinu. Odkáž tým dvom provokatérom, že nielen Ty, ale aj ja mám celé roky v nevykurovanom skleníku rozmarín (v črepníku). V lete je vonku, v zime v skleníku a mám ho už vyše 10 rokov. Platení nepriatelia vedia "prd". Ale možno chcú vyprovokovať iba diskusiu.
mirop
@Zinnajdha (20.2.2017 10:37)

rozmarin mam v skleniku cez zimu tiez, aj bobkovy list ale nechapem ako to s tym suvisi
olinecka
@Monty469 , ďakujem za podporu,no nechápem čo vlastne CHCE!!!!!!?Varecha je o varení pečení a nie hlúpe narážky!!!!!
@Zinnajda ,som rada vyskúšaj ,ale neviem ,ako dlho budeš variť divinu..Moja hovädzia bola naozaj do hodinky.Krasny dník , všetkým!!!!
kvakac
A ešte niečo napíš adnime nech tých dvoch @Miros605 a @Mirop nech odstráni ich príspevky a ak nie, tak recept utaj. Neviem ako si niekto môže dvíhať ego na bezbrannej žene. To je hulvát najväčšieho zrna. Už redakcia mala ich dávno zrušiť, to je môj názor. Vyjadrite sa aj ostatný a nemlčte, lebo to aj Vám budu robiť. Pekný deň želám všetkým a Tebe @Olinecka držím palce a nenechaj sa vyprovokovať od hulvátov.
bystro
Už sa chystám zajtra urobiť podla teba divinu 5* a ukladám. Ja som si až teraz všimol že zase tu robia šarapaty dvaja blázni. To sa nedá nejako potrestať?
norbert1
@Olinecka (20.2.2017 06:44)

Olinečka, takto primitívne sa vyhražat je fakt pod úroven. Nevidím nič zlé na tom, ked Ta niekto opraví, že červená cibula nie je šalotka. Neviem, prečo ,,staršie,, kuchárky majú takéto maniere. Ved sa predsa možeš naučit aj od mladších vela. Konštruktívna kritika sa tu nenosí, čo je na škodu. Všetci len chválite do nebies ... Aj s tým vínom ma pravdu. Treba ho dat nie ku koncu varenia, ale na začiatku. V tomto prípade je kritika opodstatnená.
olinecka
@Norbert1 ,tu nejde o kritiku !!!!! Vieš ja tiež sa učím nenapíšem do receptu hlúposti ,viem , že ľudia budú podľa to variť . Šalotku vynechajte vieš čo už nebudem komentovať!!!!!Verím , že aj ten najskúsenejší kuchár-kucharka sa učí.NEPOTREBUJEM CHVÁLY A POSIELAM RECEPTY KTORÉ VARIM JA !!!!!
Všetkým vám prajem pekný deň!!!!!
olinecka
@Norbert1 ,tu nejde o kritiku !!!!! Vieš ja tiež sa učím nenapíšem do receptu hlúposti ,viem , že ľudia budú podľa to variť . Šalotku vynechajte vieš čo už nebudem komentovať!!!!!Verím , že aj ten najskúsenejší kuchár-kucharka sa učí.NEPOTREBUJEM CHVÁLY A POSIELAM RECEPTY KTORÉ VARIM JA !!!!!
Všetkým vám prajem pekný deň!!!!!
olinecka
@Kvakac (20.2.2017 17:21)

Ďakujem nebudeme trestať či nadávať na toho kto sa nevie zmestiť do kože.Krasny zbytok dňa!!!!
olinecka
@Monty469 (20.2.2017 08:31)

Nevzdám to a ešte Vás poteším varením a pečením, veď každý komentár je na niečo dobrý. Veľmi pekne ďakujem !!!!!
emdy
Svetu mier! A Vareche zvlášť!!! :D