Tiramisu bezvaječné

liukovac - fotkaliukovac, 2. februára 2017
Tiramisu bezvaječné
Foto: liukovac

Som milovník kávy, takže toto tiramisu je pre mňa obľúbený ľahký dezert vhodný ku každej šálke espressa.

9
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
150 - 200 ml
3 PL
250 ml
1 malé balenie




Postup

  1. 1

    Mascarpone vložíme do misky a ocukríme 3 PL. Postupne doň pridávame smotanu a miešame kým sa vytvorí pekná jemná zmes. Mascarpone aj smotana musia byť izbovej teploty aby sa pekne spojili. Cukru si poprípade môžete pridať aj viac. (Pokiaľ nezoženiete mascarpone môžete použiť jemný roztierateľný tvaroh.)

  2. 2

    Piškóty po jednom kuse ponárame do teplého espressa (bez cukru.) a postupne ich vedľa seba ukladáme na dno nádoby. Skontrolujte či je každá piškóta dostatočne nasiaknutá kávou.

  3. 3

    Na vytvorenú vrstvu z piškót vylejeme zmes mascarpone a smotany, a tým vytvoríme prvé poschodie.

  4. 4

    Z môjho množstva použitých surovín vytvoríme nasledovné vrstvy : Piškóty-mascarpone-piškóty-mascarpone.

    Tiramisu bezvaječné - obrázok 4
  5. 5

    Na záver sypeme cez sitko kakaový prášok na celý povrch dezertu a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame tak po 2 hodinách. Dobrú chuť!

    Tiramisu bezvaječné - obrázok 5

Diskusia k receptu

mitzy
Dievča zlaté, ďakujem za tento krásny recept. Čo by to bol deň bez kávy! Uložená, plný počet a dám potom echo až sa ku výrobe dopracujem:)
letisia
Takéto slovenské tiramisu robievam, ale ja do mascarpone dávam vyšľahanú šľahačku, nie priamo nevyšľahanú smotanu. Je to nadýchanejšie. Vyskúšaj. Bola som lenivá namáčať piškóty po jednej, tak som si to zjednodušila. Piškóty som naukladám do misy a potom som si namáčam štetec do kávy priamo nad piškótami a tak ich všetky ponatieram :-)
1x staja
zinnajdha
Už je polovica aj zjedená, naozaj výborné tiramisu. Krém je po dobrom vymiešaní hladký a aj trochu nadýchaný. Vraví sa: "škoda zjesť".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia