Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 2. februára 2017

Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s kašou (dostal som super tip) a vzniklo toto. Zobraziť celý popisSám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s kašou (dostal som super tip) a vzniklo toto. Mäsko bola hovädzia kližka (močing) od lokálneho dodávateľa :) farma Fénix

15 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
3 stredne veľké ks
3 stredne veľké ks
120 ml
1 konzerva
1 konzerva
2 stredne veľké ks
2 strúčiky
1 čl
1 PL
3 ks
0,3 dcl
0,7 l
Zemiaková kaša:
10 stredne veľkých ks
4 stredne veľké ks
120 g (zmäknuté)
120 g
50 g




Postup

  1. 1

    Surovín je síce dosť, ale cena celého jedla nie je enormne vysoká a výsledný efekt príjemne prekvapí :)

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle si speníme nahrubšie nakrájanú cibuľku, ktorú osolíme. Pridáme do stredu horčičné semienka a chvíľu popražíme. Pridáme lyžicu bieleho cukru a spravíme si karamel. Pozor aby to nezhorelo, miešame.

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľu si dáme hovadcie mäsko nakrájané na kúsky (cca 2 x 2 cm). Necháme mäsko zatiahnuť, podlejeme vínom a necháme dusiť cca 5 minút. Následne pridáme bobkové listy.

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S bobkovým listom mäsko dusíme cca 10 - 15 minút. Následne pridáme nákrajaný petržlen, mrkvu, obe konzervy paradajok a pridáme hovädzí vývar (mal som len z bujónu :/).

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celé "hocičo" dusíme/varíme v hrnci presne toľko čo je dole na hodinách :) Po tej dobe bolo už mäsko urobené a mäkké.

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiakovú kašu si spravíme jednoducho. Do osolenej vody dáme variť zemiaky a mrkvu (cca 15 - 20 minút od vretia). Zatiaľ si spravíme slaninku, ktorú si opražíme na panvici bez oleja. Pokrájame ju na menšie a pridáme ju k uvareným zemiakom a mrkve spolu s pusteným maslom, soľou a bylinkami. Zmixujeme tyčovým mixérom, alebo už ako robíte kašu, a na koniec si pridáme pol kelímka kyslej smotany a vmiešame to do kaše. Hotovo a môžeme servírovať :)

    Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

renulienka
Tú blízkost farmy na hovadzi dobytok /Angus a Galloway/ Ti veru závidím ;-) Parádny výber na jednom mieste a vždy všetko čerstvé predpokladám. Nám vozí farmár tak 4xročne hovadzinu a jahnacinu od Tatier a treba ju šupnút do mrazničky. Ale čerstvé je čerstvé ;-)Hovadzí jazyk, držky, chvost, žlazy....nemám slov, paráda a tie steaky......slinky moje..... ;-)
evanaaa
No tak toto sa mi celkom pozdáva, podobné som robila, so zeleninou, ale aj tak si to ukladám, v K.... mávajú tiež dobré a pekné mäsá, odkedy ho u nás prerobili...... a tá kaša ma tiež "chytila", už len zrealizovať.
tatranka
Recept sa mi veľmi páči.Vydaril sa ti a určite aj veľmi dobre chutil.Zaujala ma tá zeleninovo - zemiaková príloha.Už som sa viac krát rozhodovala,takto nejako prílohu nakombinovať.No kto neskúsi,tak nevie...Pekne spracovaný recept a aj pekné a lákavé foto.
cesminaz
Podobné zvyknem robit aj ja,len bez cesnaku,horcicovych semien a bez vina.Je to vynikajuce,zvyknem k tomu urobit knedlu.Tá fotka s hodinami sa mi fakt páči ;-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia