Zemiaková placka EXTRA

namarie - fotkanamarie, 1. februára 2017
Zemiaková placka EXTRA
Foto: namarie

Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech zaručený :)

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
100 g
50 g
1 ks
5 strúčikov
Omáčka:
 (z konzervy)




Postup

  1. 1

    Placku si pripravíme klasicky. Ošúpeme, nastruháme zemiaky a cesnak, pomiešame s múkou a krupicou, aby boli placky krásne chrumkavé. Pridáme nakrájanú cibuľku osmaženú do zlatista na oleji. Pridáme majoránku, celú rascu a soľ. Cesto poriadne vymiešame. Placky smažíme na oleji po jednej, na celej ploche panvice. Osmažené placky dávam vždy na veľký plech a tak aby zostali teplé a chrumkavé, ich na plechu strčím do trúby, ktorá je decentne vyhriata :)

  2. 2

    Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho, zatiaľ čo vysmážame placky. Na masle osmažíme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme čerstvé šampióny a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok (kľudne použite aj mrazené, rýchlejšie sa to urobí), kukuricu a na koniec pridáme aj fazuľu. Keď je zmes opražená a mäkšia (cca 10 - 13 minút) osolíme ju, okoreníme čiernym korením, sladkou červenou paprikou čajovou lyžičkou kurkumy a korením na bravčové pečené. Poriadne pomiešame, pridáme trochu masla a zalejeme 2 dcl zohriatej vody. Varíme ešte cca 10 minút.

  3. 3

    Aby bola omáčka hustá a krémová, pridajte viac masla. Keď je všetko hotové - chrumkavé placky potrieme omáčkou, posypeme nastrúhaným eidamom a pažítkou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

garanco
Páči sa mi, ako udržiavaš placky chrumkavé (na plechu v rúre).
Ja mám veľmi rada pekne chrumkavé, ale namiesto múky a krupice dávam strúhanku - tiež to bol nápad jednej Varecháčky., cesnak dávam podľa svojej chuti.
fialka49
Aj mne sa zdá na 5 zemiakov cesnaku veľa, hoci sme doma "cesnakoví." Možno malo byť odporučené 5 strúčikov. Ale každému podľa chuti.
namarie
nooo... kolegovci kuchari, ja milujem cesnak... a tie zemiaky boli fakt obrovske, tak mozno preto :) nech Vám chutná :))
namarie
Moje nervy - ja som myslela strúčikov, nie hlavičiek :D :D :D ospravedlnujem sa :D
namarie
@Marienka44 (3.2.2017 10:49)

ja vajíčko nedávam, sú take viac chrumkavejšie keď tam neni, kedysi som ho tam dávala, ale viac mu chutia bez - a cesto v pohode drží v kope :)
namarie
@Fialka49 (2.2.2017 18:26)

Moje nervy - ja som myslela strúčikov, nie hlavičiek :D :D :D ospravedlnujem sa :D
relaxx1
Zaujímavé, určite vyskúšam....zostali mi ešte pol konzervy kukurice a fazuľky z dnešného obeda.
relaxx1
rcpt je skvelý, manžel si pochutil. po celom dni v práci na nohách potrebuje presne takúto večeru. pohár pivka k tomu a mám doma hotového spokojneho chlapa ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia