Fašiangovníky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 1. februára 2017

Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme Zobraziť celý popisToto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou uhorkou a pravda zapíjali pálenkou z cukrovej repy (repakom) na trávenie. Tak sme utužovali kolegiálne vzťahy. Už sú to len spomienky.

12
porcií
25 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 g
400 g (alebo červená)
70 g
1 celá hlávka
1 stredne veľký ks
2 ks
500 g
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
medzi prsty
4 ks
 na vymastenie misy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ja som mal kvasenú kapustu červenú, tak som použil tú, dá sa to aj s tej. No biela je lepšia na to použiť, je viac kyslá.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny očistené zomelieme na mlynčeku na mäso. Vajcia nie, tie rozbijeme a pridáme bez škrupín. Pridáme vajcia tri. Štvrté je na potretie pri konečnom zapečení. Pridáme koreniny a dobré premiešame. Soliť opatrne kapusta je slaná.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu dáme do dobré vymastenej hlbšej nádoby. Zakryjeme a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 minút. Potom to odokryjeme a ešte pečieme asi 20 minút na 200 °C . Teplotu a čas si prispôsobíme vlastnej rúre.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred koncom ešte potrieme vrch a necháme nech sa pripečie. Hotové môžeme jesť aj za horúca s pečenými zemiakmi, alebo kašou.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dostatočnom vychládnutí nakrájame na kocky a môžme jesť s chlebom a kyslou uhorkou. Je to sýte jedlo na toto ročne obdobie ako vyšité. Želám aj vám dobrú chuť.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Fíííha,tak také niečo nepoznám.U nás neznáme,ale hviezdičkujem :-).
1x capko
monty469
Dalsi skvost z tvojej kuchyne. Toto jedlo nepoznam no musi byt skvele. Vsak je tam mäso , nie?
1x capko
afataga
zaujimave, toto vobec nevyzera zle, ale hentaka krasna slanina by sa u mna asi nedockala pomletia
haji
Určo výborné, voňavé fašangovníky si napiekol, milý Pítrs, ale jak píše @Afataga , měla bych problém s uchováním surovin pro tento receptík!
denyany
No teda...Toto je jedlo že všetko so všetkým! Ale také ja mám najradšej. Ak cez víkend nedôjde k dákej nepredvídanej udalosti, tak skúsim spraviť.
1x capko
siisa
Tak toto jedlo nie je 2v1 ani 3v1 , ale veľa v jednom ! Samá dobrota do toho ide, tak to musí aj skvele chutiť :) Super...
1x capko
capko
Rozmýšľam nad tým a zrazu ma osvietilo. Veď som to jedol na Inovci, keď sme sa pridali k partii pri ohni a ponúkli nás tým . Bolo to veru dobré. Teraz mám už aj recept na to. Na víkend to urobím. Len ten " repak " k tomu zohnať.
1x capko
evanaaa
No tak toto je pre mňa novinka! Neviem, ako to chutí ale skúsim si predstaviť.....melieš všetko, ako píšeš, aj kapustu a zemiaky? Nemajú sa strúhať? Takže si to idem už len pridať do KK a porozmýšľam, čo stým....... :)
luwinka
Aj ja si myslím že tie zemiaky sa postrúhajú , a nie pomelú . Vyzerá to fajnovka - mňamka.
sracz
... ja toto beriem, hviezdičkujem a s prepáčením "žeriem", kamarát @patroveckypitrs aj s tácňou. Na repák mám dve spomienky. Prvá z "runkľi" (krmná repa) okolie Stropkova, s mojim vzácnym to krstným otcom, B.P. a druhá z Tatranských Matliarov z cukrovej repa, s kamarátom Pištom Tóthom. Oboje s vysoko negatívnymi následkami! ... ale spomienky stoja za to!
1x capko
patroveckypitrs
Ďakujem Vám všetkým za komentáre. Všetko sa pomelie ako som napísal. Je to podobné ako sekaná, len chutnejšie. Čo sa tyká toho repáku je to liek a vytrávi vám od neho tak, že by ste zjedli potom aj klince. Vyrába ho Old Herold a je k dostaniu aj v Tescu.
sovka62
Nuž ale takto ráno na lačno? Slintám ako Pavlovov pes, ale ak mám napísať pravdu, z tohto menu by som zvládla asi len ten "zaječí koňak", ten mojim mizerným útrobám neublíži, skôr naopak. Ale obdivovať a snívať môžem, nie!?
1x capko
izabella929
@patroveckypitrs , pozerám ako puk, najprv som si myslela, že sú to zemiaky strúhané prekladané mäsom..no keď som prečítala celý recept, tak som zistila ako to je a tá červená kapusta je tam ako čerešnička na torte.-)chválim..
1x capko
klukodvody
Tak toto budeme také ujídat a nejen v únoru. Moc díky zase za něco pro nás úplně nového. Srdečně zdravíme. Je to v k.k. a 5*
1x capko
conscientia
Milý autor receptu, zabudol si na dôležité upozornenie: konzumácia tohto jedla vyžaduje konzumenta (napríklad mňa) a tzv. gúľača. Gúľač ma bude usmerňovať pri gúľaní sa smerom gauč, pretože pochybujem, že by som ako správna krehká dáma dokázala uzobnúť len malý kúsok a nafutrovala by som sa úplne nedámsky.
dormella2
Je to pre mňa nove, ale dala by som si hneď aspoň dva kúsky. Uložene v blízkej dobe vyskúšam.
1x capko
pilcik
Taj toto kamarát by bolo aj pre mňa niečo, ako mňamka. Určite vyskúšam.
1x capko
katka78
Ani ja takéto jedlo nepoznám. Ukladám do KK, lebo varím pre rôznych stravníkov a toto jedlo by, myslím, vyhovovalo chutiam mojich rodičov. Tak sa iste zíde. Vďaka @Patroveckypitrs.
1x capko
mraveci
@Pitrs robil som to a než som sa spamätal ani na foto neostalo. Oplatí sa to upiecť, veľmi nám to chutilo. Dodržal som postup, len nové korenie som vynechal. Myslím, že to nebude, len na fašiangy no častejšie. Hlavne je s tým malo roboty. Vďaka za recept.
luwinka
@Pitrs ja som urobila podľa tvojho receptu fašiangovníky , ale z polovičnej dávky v okrúhlej forme o priemere 22 cm. Prikladám fotografie . Sú naozaj neskutočne dobré a majú veľmi podobnú chuť ako podlesník. A čo je podlesník ? Tak v našom kraji sa robí takto : Postrúhané surové zemiaky, cibuľa, cesnak , majoránka , vajcia , uvarená ryža , čier. mleté korenie , soľ ,klobáska, alebo údené mäsko, slanina usmažená. Naozaj veľmi podobná chuť tvojím fašiangovníkom:-)


manya
Vyskúšané, dobrôtka, dala som bielu kapustu a ostatné som robila podľa receptu;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia