Rýchly čokoládovo-cviklový koláč

javar - bez fotkyjavar, 19. januára 2017

Jednoduchý hrnčekový čokoládovo-cviklový koláč. Cvikla dodáva čokoládovému koláču sviežosť. Budete potrebovať cca. 500g cvikle, to sú asi 2 väčšie hlavičky. Je možné čiastočne nahradiť/doplniť mrkvou.

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
500 g
1 PL
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
4 ks
1 bal




Postup

  1. 1

    Očistenú surovú cviklu (prípadne s mrkvou) nastrúhať.

  2. 2

    Čokoládu nastrúhať alebo rozdrviť (kuchynský robot Vám pomôže s cviklou aj s čokoládou a dokonale ich aj premieša) a spojiť s cviklou. Túto zmes si dobre strážte, nedočkavé deti Vás môžu o ňu pripraviť.

  3. 3

    Pridajte ostatné suroviny a všetko dobre premiešajte.

  4. 4

    Vylejte do formy a dajte piecť pri 180 °C na 35 - 45 minút, kým nebude koláč ideálne chrumkavý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia