Koláčik s čučoriedkami

hanina - bez fotkyhanina, 19. apríla 2010
Koláčik s čučoriedkami
Foto: hanina

Všetko zvlášť - staré osvedčené recepty. A spolu vynikajúci slávnostný koláčik, ktorý naša rodina uprednostňuje pred všetkými.

Suroviny

4 ks
260  g
260  g
10  PL
8  PL
1 vrecko
Plnka:
1 ks
200  g
2 ks
1 ks
1  l
3 PL
0,5  l
2 ks




Postup

  1. 1

    Z vajec, hladkej múky, prášku do pečiva práškového cukru, oleja a vody si upečieme piškótový základ. Ja jednoducho všetko dohromady zmiešam. Upečieme.

  2. 2

    Maslo vymiešame s cukrom. z mlieka, 3 PL hladkej múky, 2 zlatých klasov a 1 vanilky uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s maslom.

  3. 3

    Ušľaháme šľahačku s 2 vanilkami. Na vychladnutý upečený piškótový základ dáme čučoriedkový kompót aj so šťavou. My máme radi šťavnatý - tak tam prosto vylejem celý kompót. Na čučoriedky navrstvíme puding a nakoniec šľahačku. Ak chceme ozdobíme stružlinkami mliečnej čokolády.

Diskusia k receptu

marlen
robievam diétnejšie - piškót bez oleja, bez pudingu, jednoducho navrstvím čučoriedky so šťavou a šľahačku na tanier s potrhaným piškótovým korpusom, ako "šomloj" halušky. jeme to z hlbokých tanierov, tak sa to zdá mojim občasným hosťom štýlovejšie, ako v drahej reštaurácii....
hanina
Ospravedľňte prosím foto - akési je čudné. Keď prídem z roboty a ešte bude odfotografujem znova.
marlen
možno je to trošku rozostrené(tá fotka), dýcha to však nedeľnou atmosférou mojej mamy. dobré aspoň spomínať.
predchádzajúce nápady som dodal kvôli nám, s nadváhou. aj my máme radi sladké. /natrhaného piškótu je pre oči viac, a nie sú to tie kúpenské piškóty, máte pocit domáceho múčnika/. a nachystáte porciu, nie celý plech.
hanina
Aj váš nápad - bez pudingu, bez oleja ... je super! Keď chce človek maškrtiť a nechce sa mu vypekať je to ideálne.
brituska
Hani vdaka za recept ja som iba ho robila pre bezlepkáčov použila som muku Uni bezlepkovu aj mlieko aj maslo bezlepkové a je super vdaka za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia