Créme bruleé

Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 2. januára 2017
Créme bruleé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 120 °C

Suroviny

400 ml
3 ks
50 g
1 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Do kastrólika dáme smotanu, vyškrabkaný obsah vanilkového struku aj struk. Suroviny necháme spolu na slabom ohni zovrieť. V miske zmiešame žĺtky s cukrom a pridáme zovretú smotanu s vanilkou a takisto necháme zovrieť.

  2. 2

    Pripravenú hmotu vlejeme do zapekacích misiek a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli pri teplote 120 °C asi 40 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním vrch posypeme hnedým cukrom, ktorý skaramelizujeme cukrárskou pištoľou.

Diskusia k receptu