Falošný španielsky vtáčik fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 13. decembra 2016

Hovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam Zobraziť celý popisHovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam mäsko na kocky, je to oveľa rýchlejšie hotové. Pravideľne má u nás na stole miesto.

5-6
porcií
15 minút
príprava
90-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 čl
2 PL
 (olej)




Postup

  1. 1

    Naposledy som použila brav. stehno, ale robievam ho aj z pliecka. Záleží podla toho, čo máte po ruke alebo čo máte radšej. Mäsko som si umyla, očistila, nakrájala na kocky a dala do misky kde som pridala soľ, čierne korenie (ale nie vela, radšej dokoreniť na záver, ako by ho malo byť vela) a horčicu, aby bolo všetko mäsko pekne obalené. Všetko spolu zmiešam a pridám ešte hladkú múku asi 2 lyžice a znovu pomiešam.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti osmažím mäsko, aby sa zatiahlo.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberiem mäsko a do výpeku (ak je ho málo ešte pridám masť), dám cibuľku nakrájanú na kocky, osmažím do sklovita.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cibuľky pridám červenú papriku, asi jednu lyžičku - urobí peknú farbu aj chuť. Krátko osmahnem pozor, aby sa nespálila, pridám mäsko a premiešam.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vodu si zohrejem v rýchlovarnej kanvici, zalejem mäsko asi 1 litrom vody, poriadne pomiešam, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť. Treba dať dosť vody na začiatku, aby bolo dosť šťavy, lebo neskorším dolievaním sa stratí chuť, kedže priateľ má rád veľa šťavy, tak jej dávam viac.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým, ako sa mäsko dusí, si pripravím ostatné ingrediencie. Uhorky a párok pokrájam na drobno a vajíčka pretlačím cez sitko.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priebežne miešam. Dusím asi hodinku a pol, ale môže byť aj kratšie záleží od mäska. Keď je mäsko mäkké, pridám vajíčka, uhorky a párok. Povarím ešte asi 10 minút. Na záver pridám ešte lyžičku horčice poriadne premiešam a dochutím ešte soľou a čiernym korením, ak je to potrebné. Mne na záver už nič nechýba, tak nezvyknem dochucovať. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

boxik
Aj mne sa to ako nápad páči , vyskúšam to a ak si to zachová chuť vtáčikov určite to bude dobré .
evelynba
Výborný nápad jednak na ušetrenie času, keď ho niet nazvyš, resp. pre prípady ako som ja, že hoci milujem španielske vtáčky a rada by som ich urobila, nemám šťastie na pekné mäso, z ktorého by sa dali urobiť dosť veľké a čisté (bez šliach) pláty na zarolovanie. No a ak sa to urobí klasicky z hovädzieho, pri zhodných zložkách predpokladám, že bude zhodná, resp. veľmi podobná aj chuť a vôňa. Ukladám ako dobrý tip.
alexandra20
@Luciak (14.12.2016 12:40)

aspoň vidieť že je to originálna fotografia jedla, pre mňa je podstatné aké je chuťovo a nie či je niekde kvapkanec
alexandra20
@45678 (14.12.2016 12:49)

vôbec nemám dôvod zaoberať sa takými poznámkami, sú ludia ktorý hladajú chyby, tak nech hladajú.
Ďakujem za pekný komentár. :-)
alexandra20
@Evelynba (14.12.2016 17:09)

ďakujem za pekný komentár. ja nelúbim velmi hovädzie mäsko preto som sa rozhodla pre túto alternatívu, a sme s ňou maximálne spokojný
rulik
ľudia ako @Lenkana a @Luciak znechutia zbytočne varecháčom snahu podeliť sa o recept, nie sme ani v škole ani na skúške z fotografovania aby bolo potrebné vyťahovať práve toto
lenkana
A samozrejme, človek ako @Rulik si rád prihreje svoju polievočku a samozrejme, neodpustí si zavŕtať..... hlavne, keď asi figu borovú vie, o čo ide.
mariamka
robila som z pliecka, zahustene skrobom, velmi chutne, rychle, dakujem za rcp,, je tam este min. 10 chyb :), tiez som za princip, ked ide o rodny jazyk :)


lenkana
Ja som recept pochváli, poznám to, robievam to. @Alexandra20 som fakt nechcel urážať, ale nedalo mi to.... Ako píše @Mariamka , ide o rodný jazyk. Myslím si, že keby som urážal, redakcia nemá problém ma vymazať. Neurobili to, dokonca mi asi dali za pravdu. Tiež narobím veľa chýb, ale tu sa ich stretlo akosi priveľa....
@Alexandra20 prepáč, recept je pekný a ja som Ťa fakt nemienil urážať.
Tak, asi tak nejak to bude @Rulik
kukulienka71
Recept je fajn, takáto kombinácia surovín nesklame.
@mariamka , tvoj rodný jazyk nemusí byť aj jej rodným jazykom;-) ale v princípe som tiež za spisovnú slovenčinu.
Na maďarskom webe trvá aj týždeň, kým mi zverejnia recept, prejdú ho od slova do slova, to je asi správny postup.
1x finczi
slavkabis
ja robím falošné tiež, ale z hovädzieho mäska. treba skúsiť, výborná chuť. ja pridávam uhorku kyslú zaváranú, varené vajíčko a na drobno nakrajanú slaninu. mňam
recept výborný, nakoľko sa šetrí čas zamotávaním a rozmotávaním mäsa ☺
1x finczi
nyja
Myslím, že je nás viac, ktorí občas varia toto jedlo. Nie je to nič zvláštne, recept visí dávne veky na Mimibazar.sk... Ale chcela som čosi iné. Pravdaže Varecha.sk je portál určený predovšetkým pre milovníkov koníčka, ktorým je varenie, pečenie a pod. Ale to neznamená, že je v poriadku, ak ľudia uverejnia svoje recepty s množstvom hrúbok, čudnými vetnými spojeniami, strašne mizernými fotkami a pod. Nechcem bazírovať na superskvelej spisovnosti, ale každý by si mal po sebe príspevok aspoň raz, dva razy prečítať a opraviť svoje kiksy. Ak to neurobí, zjavne mu nezáleží na tom, ako jeho recept ľudia berú a nezáleží mu ani na ľuďoch, ktorí ho čítajú. Načo ho potom zverejňuje? Kým niečo vypustím z rúk, musím mať aspoň 90% istotu, že to je k svetu. Aj jedlo chcete mať na tanieri naservírované tak, aby to slušne vyzeralo a nie švacnuté halabala ako masu pre prasiatka. Prečo nám tu niekto "servíruje" recept v tzv. patlámo verzii, ktorú musí po ňom niekto opravovať? Prosím vážených ospravedlňovačov týchto antigramatických praktík, skôr než mi začnete nadávať, skúste si uvedomiť, že dnes je vzdelanie prístupné všetkým a pologramotnosť či negramotnosť sa už obhájiť nedá. Tak ju, prosím, neobhajujte. Varechu.sk možno čítajú aj ľudia za hranicami Slovenska a tí by iste mohli potvrdiť, že nikde na svete sa ľudia nestavajú takto hlúpo k svojmu materinskému jazyku. Ale je to dôležité hlavne kvôli nám, všetkým čitateľom v našej krajine. Inak ukazujeme všetkým, hlavne ale deťom, že netreba robiť správne, že možno prácu odfláknuť, že šlendriánstvo sa dá ospravedlniť atď.
rulik
ja som nechcel rozpútať vášne, ale boli tu aj iní, ich písanie ovplyvnilo asi nárečie, ale bol to obľúbenec tak mu to nikto nevyčítal
myslel som, že nás zaujíma hlavne obsah receptu a spôsob prípravy, preto som očakával v tomto smere trochu tolerancie, prispievajú sem ľudia s rôznym stupňom vzdelania, rôznych národností a kľudne mi opravte gramatické chyby červenou
radox1
@Nyja (16.12.2016 18:01)

to bola rec ako vino,pritom stacilo zobrat servitku a tu mazanicu z taniera zotriet.(pravopis teraz neriesim,samozrejme treba nan dbat).pritom recept nie vobec zly,dokonca nebol zniceny lepom,stacilo iba omacku viac zvarit-zredukovat na pozadovanu hustotu,aby to naozaj nebola polievka.
sabinagraeser
@nyja (16.12.2016 18:01)

Clovek moze byt rad ze si najde recept ktory hlada. Nikto tu predsa nevedie profesionalny blog na recepty, tak netreba rypat.