Orechovo-kávový koláč fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 18. novembra 2016
Orechovo-kávový koláč (fotorecept)
Foto: monty469

Náš dnešný koláčik :-) Orechov je dosť, tak dnes na orechovú nôtu.

45 minút
na 190 °C

Suroviny

Hnetené cesto:
250 g
60 g
1 ks
80 g
190 g
1/2 balíčka
3 PL
Orechovo-kávová plnka:
230 g
4 PL (1 PL na 150 ml)
200 g
4 ks
5 ks
Na potretie cesta:
 (iný, džem)
Na vysypanie plechu:
Na vymastenie plechu:




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy dáme múku premiešanú s cukrom, práškom do pečiva a soľou, žĺtok, orechy, maslo a mlieko. Vymiesime cesto.

    Orechovo-kávový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: V druhej mise vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme orechy, tuhý sneh z bielkov, kávu a všetko spolu zľahka premiešame.

  3. 3

    Plech s rozmermi 23,5 x 39 vytrieme maslom a vysypeme múkou. V rukách roztlačíme cesto do placky a vložíme ho do stredu plechu. Prstami ho opatrne roztlačíme po celej ploche. Cesto je trochu lepivé, tak je potrebné si trošku pomúčiť prsty. Cesto natrieme tenkou vrstvou lekváru (džemu) a potom na to vylejeme orechovo-kávovú plnku.

    Orechovo-kávový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 190 °C asi 45 minút. Po vychladnutí koláčik posypeme práškovým cukrom.

    Orechovo-kávový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    :-)

    Orechovo-kávový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Hodně ořechů, to je záruka úspěchu, chutný koláč,milá @Monty469 krásná práce!
siisa
Koláčik vyzerá veľmi dobre a orechové tie ja môžem :)
mitzy
No páni! Dnes išla v kuchyni u Vás karta :)
Úžasné! Ukladám
kukulienka71
moja obľúbená kombinácia:-) aký veľký plech si dala, prosím? dám iste menší, aby bol koláčik o niečo vyšší.
merlinja
Ja teda nepečiem, ale toto vyzerá mňam, len nerozumiem tej káve - dám tam akože 4x150ml kávy tekutej, nie je to veľa tekutiny do tých vajec? Či len z toho množstva odoberiem 4 lyžice? A aj s "gruntom" aby boli zrniečka (sa mi zdá, že v plnke vidno), či?
Vďaka.
monty469
@Chica114 , @Haji , Terinka55, @Siisa , @Mitzy dakujem vam velmi pekne. Vies @Mitzy mala som dnes volno, poobede sme mali aj navstevu tak nieco sladke dobre padlo ;-)
@Kukulienka dakujem ti velmi pekne. Velkost plechu je uvedena v 3.bode 23.5× 39 ;-)
@Merlinja dakujem to velmi pekne. Kolacik je naozaj velmi dobry, len treba vyskusat. S tou kavou je to myslene tak ze s uvedeneho mnozstva tie 4 a mozes aj 5 pl. dat do plnky. Trochu sa mi podarilo dat aj so zrnieckami, ale to nemusi byt ;-))
kecemis
Ty vies narobit chute. Ako mam teraz existovat? Budem len na tu dobrotu mysliet.
monty469
@Kecemis (18.11.2016 21:24)

Dakujem ti velmi pekne. Z kolacika este trochu mame s radostou by som ta ponukla :-) Alebo si ho jednoducho upec ;-) Prajem ti pekny vikend
sracz
Pitam ce šumňe Montyčku (ňeznam čomu 469) odlož aj mňe jeden taki ***** dvoj až troj falatek do tranistri a kedz še u Tebe pristaviam, žim ho a zapijem zos kavejom! ... a pritim sebe možeme zašpivac "Trebišóóóv to valal, okruhli jak taľar, mam u ňim frajííírku (no šak znam, že som ľem mal), mam u ňííím frajírku, maľoval ju maľar"! Daľej še piska a ruca s kameňami! Trim še Prepilko moja, jak še kľišč!
1x zahra
luclup
Kolac je fantasticky, makkucky. Vcera upeceny, dnes rano dojedeny. To svedci len o jednom, mami, super :)
cesminaz
Nádherná fotka,taká krásna zasnežená :-) A pravdaze chut je iste tiez vyborna.
monty469
Serus @Sraczu , takoj ci povim toto sladke tajomstvo. Moj milovany prišahany, še narodzil štvarteho šesty, u šeidzešatym dzeviatym roku. A z toho som sebe zrobila toto co vidziš. Darmo me pitaš, už še šicko žedlo, keby ši napisal skorej, ta ci odložim, no, že ši to ty. Bul navareny i bily kavej, neznam či ľubiš, aľe už nič nit. Znam že to vypatra, že sme jak švini, aľe ta kedz nam tak šmakuje, co mame robic. Aľe zašpivac by sme sebe mohľi i tak, moj nebohy švekor sebe furt špival: Ééj, a ja dobry nebudzem, hoc me porežu na buben... aľe bul to dobrak od kosci. Kedz prišol domu pijany, ta sebe tľapkal a špival, a furt mi hutorel, moja zlata, ja kedz sebe vypijem, ta ja šmelši :-) Dzekujem ci za zaspominaňe, i ty trim še, a neopušťaj še. Budzce zdravy a majce šumny dzeň !
monty469
@Luclup ďakujem, veď aj ty máš na tom zásluhu :-) @Cesminaz ďakujem veľmi pekne, to bol zámer :-) Aj keď na zimu to vôbec nevyzerá, dnes je u nás krásne slnečno, človek až ožije. Pekný deň
afataga
urcite vyborny, vyzera taky stavnaty a ta tvoja potvora chlpata tiez nema chybu :-), kamaratka raz nasla spat svoho kocura na susiaku na pradlo, lebo ho mala pri radiatore, nevadilo, ze tlacilo :-)
jack
No moja zlatá sestrička.Čože to tu ja zas vidím?Ďalší koláčik v priebehu dvoch dní.?Ts,ts,ts.A že ktože to chudne?...No ty určite nemusíš,vyzeráš aj tak fantasticky.No bývať u Vás by bolo obrovské pokušenie.Koláčik vyzerá super a určite tak aj chutí.♡♡♡♡♡.
monty469
@Izabella929 dakujem ti velmi pekne :-)
@Afataga veru bol velmi dobry a vobec nebol suchy , prave naopak. Aj nas byvalý kocur v zime spal na radiatore., alebo tesne pri nom. Sak kukni na foto :-)


1x haji
monty469
@Jack dakujem ti velmi pekne. No vies vcera sme mali navstevu tak tento kolacik uz nie je :-) No a vikend este pred nami a nieco sladke dobre padne. A chudnutie pokracuje, je to na dobrej ceste a dokonca aj cvicim :-)) Pa a krasny vecer ti prajem
sracz
@Monty469 (19.11.2016 10:41)

Jéééj, Montyčku moja ľuba! Za tajomstvo, tajomstvo mojo. Moja dcérka Angelika Bábika, sa narodila tiež 4. 6., ale v 1973 a syn Bobeš je januárový (8.) v 1967! Tak a je to von. Pekný "vajkend_zík" Tebe aj Tvojej milej rodinke!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia